Op de koffie bij Hugo in Gorinchem

Hugo Gorinchem

Je kent dat wel, je staat weer in de eeuwige file bij de Merwedebrug en snakt naar een goede kop koffie. Je kijkt om je heen, maar geen treurig tankstation te vinden. Wel een bordje naar Gorinchem. Tja, wat is dáár nou te doen? Wel, een heleboel eigenlijk. En belangrijker: ze hebben daar ontzettend goede koffie! Wordt geserveerd bij Espressobar Hugo, midden op de Grote Markt. Dus hoppa, de snelweg af en op de koffie bij Hugo. Ook als je niet in de file staat trouwens.

Espressobar Hugo Gorinchem

Baristabaas

Als je bij de koffiebar binnenstapt verwacht je achter de koffiemachine misschien een robuuste man met een dikke baard, die luistert naar de naam Hugo. Maar niets is minder waar. Achter de echte ‘Kees van der Westen’ staat eigenaresse en barista Marloes. Wel een báás in het maken van zalige koffie en prachtige latte art. De zaak is niet heel groot (knus noemen we dat), maar met het overdekte, beschutte terras aan de voorzijde is er ruim voldoende plaats. Ik ben wel van de knusse koffietentjes, vooral met zo’n gezellige inrichting als hier bij Hugo.

Espressobar Hugo Gorinchem

Australische inspiratie

Marloes startte de espressobar in het centrum van Gorinchem na een reis door Australië. Daar raakte ze geïnspireerd door tentjes waar je de hele dag kunt ontbijten, taart eten en koffiedrinken, samen met je vrienden. En de naam Hugo? Simpel, het gezellige koffietentje ligt naast het bekende Hugo de Groot-poortje. Jeweetwel, de man die via een boekenkist uit Slot Loevestein vluchtte. Via dit poortje ontvluchtte hij uiteindelijk de stad, richting Antwerpen.

Espressobar Hugo Gorinchem

Hugo Gorinchem   Hugo Gorinchem

Op de kaart staan bijzonder veel lekkere en veelal huisgemaakte brunchopties, zoals fluffy pancakes, veggie burger, broodje avosmash en (mijn favoriet!) muesli met vanille labna. Maakt niet uit of je hebt uitgeslapen, je kunt alle opties tot 16 uur bestellen. Heb je meer trek in zoet, ga dan voor een stukje carrotcake, brownie of… echt té lekker deze: een verse scone. Qua koffie zijn de opties echt eindeloos en uiteraard staat bij dit op Australië geïnspireerde tentje de flat white op de kaart. De kaart verandert regelmatig en er zijn altijd seizoensspecials, zoals za-li-ge ijsthee.

Espressobar Hugo Gorinchem

Laid back

Het is echt een heerlijk tentje om uren te bivakkeren. Vooral het plekje achterin, waar je via het raam in de keuken kunt gluren, is favoriet. En met mooi weer zit je knus op het terras. Met minder mooi weer trouwens ook, het is overdekt, verwarmd en je kijkt uit op een gezellig plein. Even een momentje rust nodig? Pak een tijdschrift of krant van de bar en nestel je in een gezellig hoekje met een goede bak koffie. Lekker laid back, zoals ze down under ook doen.

Espressobar Hugo, Grote Markt 24 Gorinchem

http://espressobar-hugo.nl/

 

Espressobar Hugo Gorinchem   Espressobar Hugo Gorinchem

#nospon

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.