Applecrumble

Applecrumble

Appeltaart… ik ben er gek op! Lekker een beetje warm, het liefst met een toefje slagroom of een bolletje ijs. Maar ja, als je weleens een appeltaart hebt gebakken weet je hoeveel suiker daarin gaat. En hoeveel werk het is. Al die appels schillen…. pffff. En dan heb je dus een hele taart, die moet op….

Wil je toch genieten van die heerlijke smaken van een appeltaart maar heb je geen zin in die bakken suiker, uren zwoegen en een hele taart weg zien te werken, maak dan deze applecrumble. Super makkelijk en snel te maken, voor 1 persoon en zonder geraffineerde suikers. Sterker nog, je kunt de suikers helemaal weglaten. Okee, een bolletje ijs of toefje slagroom is dan niet zo’n goed idee, maar een schepje vanillekwark is ook geen verkeerde optie. Smullen gegarandeerd.

Wat heb je nodig (1 persoon):

Voor de vulling:

  • een kleine, zoete appel
  • klein handje gemengde, ongezouten noten (ongeveer 10 gram)
  • klein handje rozijnen (ongeveer 10 gram)
  • 1 theelepel kaneel
  • optioneel: 1 theelepel honing, maple syrup, agavesiroop (net wat je lekker vindt)

Voor de crumble:

  • 30 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel in kleine stukjes en hak de noten. Meng dit met de rozijnen en kaneel in een kom. Optioneel kun je er wat zoetigheid aan toevoegen. Giet het mengsel in een klein ovenschaaltje of creme brulee schaaltje. Meng de havermout, het amandelmeel en kokosolie en verdeel dit over het appelmengsel. Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer met een beetje (vanille)kwark of -yoghurt. Lekker als toetje maar zeker ook als ontbijt!

Varieer ook eens met de crumble. Zo kun je de rozijnen vervangen door bijvoorbeeld cranberries. Of je voegt een dadel in stukjes toe. Mogelijkheden genoeg!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.