Het café is hun speelterrein – Ovide Tilburg

kindvriendelijk café Ovide Tilburg

Ovide is sinds het voorjaar van 2020 gesloten.

Tilburg is nog aan het ontwaken als wij op een zonnige zondagochtend om 9.27 uur ons hoofd om de deur steken bij café Ovide in de Tuinstraat. “Mogen we al binnenkomen?” “Natuurlijk!” antwoordt eigenaresse Lisette enthousiast. Het trotse gevoel straalt van de kersverse horecaonderneemster af wanneer ze ons de zaak laat zien. Eén blik is voor ons al genoeg, dit kindvriendelijke café is het walhalla voor ouders die even rustig koffie willen drinken.

Voor klein en groot

Ovide is pas een paar maanden open, maar deze ochtend weten veel ouders het café al goed te vinden. Het pand is erg ruim en heeft rechts een soort woonkamer met losse fauteuils, een boekenkast vol kinderboeken en een kruipgedeelte voor baby’s. Aan de linkerkant is een ruimte met tafels en stoelen, de bar van het café en achterin een ruime speelkamer voor wat grotere kindjes. Er is een speciale parkeerplaats voor kinderwagens, er staan diverse kinderstoelen en de inrichting is een hint naar onze eigen kinderjaren. Een kleine grinnik kan ik niet onderdrukken als ik een cassettebandje zie staan van Ovide en zijn vriendjes.

Op kindvriendelijke locaties blijft de ontspanning voor volwassenen vaak uit: je hebt niet altijd zin om je vrije dag in een rood-geel-blauw speelparadijs door te brengen. Voor de kinderen kan het juist niet druk genoeg: ze hebben vaak niet de concentratie om lang stil aan tafel te blijven zitten: die energie moet eruit. Ovide is een heerlijk plek voor beide doelgroepen! (website Ovide)

Heerlijk om eens in een kindvriendelijk café te zijn waar je niet zwemt tussen de ontsnapte ballen uit de ballenbak, je van alle kanten wordt aangestaard door clowns en er alleen pannenkoeken te krijgen zijn. Hier kun je als ouder heerlijk koffie drinken, ontbijten, lunchen of borrelen terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoekjes. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd als peuterdans en een ballonnenfeest.

Ontspannen mama

kindvriendelijk café Ovide Tilburg

We nemen plaats aan een tafel bij de bar, dicht bij de speelhoek. Onze peuter vindt het nog wat eng alleen dus één van ons moet wel even mee. Gelukkig staan er krukjes voor de kinderen die stevig genoeg zijn voor ouders. Waar ik normaal best gestrest kan zijn zodra we een horecagelegenheid binnenkomen met de kleine (je weet nooit wanneer hij het zat is, dus schiet op met die koffie) voel ik me hier zeer relaxed. Het is nog rustig en alles is op kinderen en ontspannen ouders gericht, heerlijk.

kindvriendelijk café Ovide Tilburg

kindvriendelijk café Ovide Tilburg

De koffie is van stadsbranderij Locals en is een fijne starter op deze zondagochtend. De kaart is niet heel ruim, maar er staat voldoende keus op. Wij gaan allebei voor Griekse yoghurt met granola en voor de kleine bestellen we een schaaltje yoghurt met fruit en honing. Er wordt netjes gevraagd of hij alle soorten fruit mag en of we de honing er door willen. De appelsap komt in een kleurrijke plastic beker met papieren rietje.

Feestontbijt

Niet veel later staat ons ontbijt op tafel. Onze granola is leuk opgemaakt in een hoog glas en onze peuter krijg een kidsproof bordje met veel fruit en gekleurde spikkels, wat een feestontbijt! Hij is gek op yoghurt met fruit ’s ochtends, maar op de kaart staat ook lekkers als: pancakes, brood met fruitspread, een kleine tosti en snacks als een doosjes rozijntjes, soepstengel of rijstwafel. Voor de allerkleinsten zijn er hapjes van Spruit.

kindvriendelijk café Ovide Tilburg  kindvriendelijk café Ovide Tilburg

Na een flinke slok appelsap kan meneertje wel een schone luier gebruiken. Hét moment dat ik altijd haat in een horecazaak. Geklungel op zo’n uitgeklapt verschoonding, ergens op een invalidentoilet. Maar bij Ovide sta je te springen als je kleine een verschoning nodig heeft. Een aparte kamer met commode, kussen, stoel en luieremmer. De muur is beschilderd met leuke dieren, een mooie afleiding voor de kleine. Hier kan ook papa rustig een luier wisselen bij zijn kleine spruit zonder met het schaamrood op de kaken een damestoilet in te moeten stappen.

kindvriendelijk café Ovide Tilburg  kindvriendelijk café Ovide Tilburg

Geen zweetsokken

Bij Ovide is werkelijk aan alles gedacht. Zalig zo op de zondagochtend, even rustig wakker worden. En wees niet bang dat je kind plots naar buiten rent, de drukke Tuinstraat op, de voordeur is ‘deelbaar’ waardoor het onderste gedeelte altijd dicht kan. Van dit horecaconcept zou er meer moeten zijn. In deze tijd wil je als ouder toch ook gewoon naar een café kunnen zonder dat je direct in een vreselijk, naar zweetsokken ruikend, speelparadijs terecht komt. Vooral met kinderen tussen de één en drie jaar, die al druk kruipen en lopen, maar zich nog niet kunnen vermaken op glijbanen en schommels is dit een verademing.

kindvriendelijk café Ovide Tilburg

kindvriendelijk café Ovide Tilburg  kindvriendelijk café Ovide Tilburg

Tilburg wordt steeds meer hip and happening, met leuke cafés, restaurants en terrasjes. Ovide is echt een aanwinst voor de stad, gelegen in het gezellige Dwaalgebied. Ik zou er bijna voor gaan verhuizen. Maar okee, dat gaat te ver. Gelukkig ligt het dichtbij het treinstation en diverse parkeerplaatsen. Kunnen we regelmatig nog eens terug, want dat staat vast!

Kindvriendelijk café Ovide

Tuinstraat 49-01, Tilburg

https://cafeovide.nl/

kindvriendelijk café Ovide Tilburg

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.