Roerbak met zalm en broccoli

Roerbak met zalm en broccoli

Roerbakken, ik vind het echt de fijnste vorm van koken. Je bent lekker snel klaar en je kunt zowat alles tot een roerbak bombarderen. Ik roerbak dan ook echt heel vaak. Zeker sinds wij in onze nieuwe keuken een hele brute wokbrander hebben. Zo één waarbij de teflonlaag direct van je Tefalpan afknettert. Wij hebben dus een echte wok, die je moet inbranden. Niks mis met de andere pannen trouwens, we hebben ook nog gewone inductieplaten.

Afijn, het gaat hier niet om wokbranders of pannen, maar om het heerlijke roerbakgerecht dat ik onlangs maakte. Geïnspireerd door het blog van W3ndelious, die mij op Instagram liet kwijlen van een foto van haar Basmatirijst met wilde zalm en prei, maakte ik een variant met broccoli. Echt superlekker en, inmiddels mijn signatuur, erg makkelijk te maken.

Wat heb je nodig (2 pers.):

  • 200 gram zalmfilet
  • stronk broccoli
  • een kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus of ketjap manis, net wat je lekker vindt (sojasaus is minder zoet, want bevat minder suiker)
  • 150 gram basmatirijst
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • snuf pikante paprikapoeder
  • snuf peper en zout

Hoe maak je het:

  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer dit in een mengsel van olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
  • Snijd de broccoliroosjes in hele kleine stukjes en snijd de knoflook en ui fijn
  • Bak de zalmblokjes in een wok gaar, haal ze uit de pan en bewaar in een schaaltje afgedekt met aluminiumfolie
  • Bak in dezelfde wok de ui en knoflook even kort
  • Voeg hierbij de broccoli. Bak het geheel een minuutje of 6 tot de broccoli beetgaar is.
  • Voeg de sojasaus erbij en warm dit een minuutje mee op laag vuur
  • Als laatste voeg je de zalm weer toe en roer je het geheel door
  • Serveer de rijst en roerbak apart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.