Boetiekhotel Finch: hippe vogel in historisch Deventer

Hotel Finch Deventer

Het is een warm en zonnig weekend aan het einde van augustus en we arriveren, na een korte wandeling vanaf de centrumparkeergarage, bij hotel Finch. Dit gloednieuwe boetiekhotel ligt midden in de historische binnenstad van Deventer en we hebben hier een kamer geboekt voor één nacht. Finch belooft een ‘wereldplek voor kleurrijke en vrije vogels’ te zijn. Nieuwsgierig stappen we binnen.

Hotel Finch Deventer

Hotel Finch Deventer

Yes sir, I can boogie

We lopen direct tegen de bar aan, waar een kleine balie is. Geen receptionist, maar de barman checkt ons in. Gezellig, het voelt lekker informeel en alles verloopt vlotjes. Ik kijk even om mij heen en de bar laat al zien wat Finch wil uitstralen. En vintage inrichting met veel kleur en leuke details. Zo hangen er op de muur bij het ontbijtgedeelte allerlei ouderwetse cafételefoons en zien we her en der boeken en lp’s liggen.

Hotel Finch Deventer

Dat de langspeelplaten een grote rol spelen in Finch wordt duidelijk wanneer we onze kamer, een split-level studio op de begane grond, betreden. Op een leuk, vintage dressoir staat een platenspeler. We zetten hem aan en Baccara met ‘Yes sir, I can boogie’ klinkt uit de luidsprekers. Geinig. Ondanks het rare assortiment platen, staat de pick-up toch vaak aan dat weekend.

FINCH is een eigenzinnig stadshotel met 24 kamers en een toffe bar in het hart van Deventer. Een wereldplek voor kleurrijke en vrije vogels. Na 1o0 jaar is het weer wat het ooit was; het favoriete hotel van de stad. (FB-pagina Finch)

Rituals en Tony’s Chocolonely

We verkennen de kamer. Aan het begin zit het toilet, dan is er een kleine zithoek met twee stoelen, een televisie en het kastje met platenspeler en Nespresso-apparaat. Links in de hoek is een wastafel en inloopdouche. Ik zie dat we ons dit weekend heerlijk kunnen wassen met producten van Rituals. Twee hoge ramen reiken helemaal tot het plafond en dat is door het split-level-gedeelte best hoog. Lekker veel daglicht dus. We lopen de trap op en daar staat een comfortabel Queensize bed met twee Tiny Tony’s om ons te verwelkomen. Ondanks de hitte buiten is het hier binnen heerlijk koel, dankzij de airco. De Tony’s zijn dan ook niet gesmolten, tot ze in mijn mond verdwijnen.

Hotel Finch Deventer

Hotel Finch Deventer

Hotel Finch Deventer

Okee, de kamer is goedgekeurd. Maar we zijn hier om Deventer te verkennen, dus we duiken de stad in. Tussendoor lopen we het hotel steeds in en uit (superhandig dat het zo midden in de stad ligt) en keer op keer worden we vriendelijk begroet door het barpersoneel. Uiteindelijk belanden we ’s avonds nog even in de bar voor een drankje. Het is er niet heel erg druk, waarschijnlijk moet dat nog komen. Finch is immers pas een paar maanden open. Maar we zitten goed, hebben genoeg te bekijken en te bepraten en we worden keurig voorzien van goede koffie. Er ligt een borrelkaart, maar we zitten best vol van ons diner en stiekem willen we gewoon naar bed.

Ontbijt heeft een langzame start

Wat we wel gebruiken de volgende ochtend is de ontbijtkaart. Bij Finch kun je als hotelgast kiezen voor een buffet of iets bestellen van de kaart. Wij besluiten voor het laatste te gaan. Dat blijkt echter geen beste keuze deze dag. Ondanks dat we bij het inchecken en net voor de bestelling nog hadden gevraagd of het geen probleem was, merken we toch dat we een vreemde eend in de bijt zijn. Onze koffie staat binnen no time voor onze neus, maar op ons ontbijt moeten we een half uur wachten.

Hotel Finch Deventer

Hotel Finch Deventer

Als ons ontbijt dan eindelijk arriveert valt het wat tegen. Het is duidelijk snel in elkaar geflanst en bij mijn granola ontbreekt de helft. Ik heb echter honger en geen zin om nog langer te wachten. Wanneer ik bij afruimen aangeef dat mijn granola niet compleet was, krijg ik te horen dat ik dat had moeten aangeven. Ik kan nog wel een extra schaaltje yoghurt krijgen met de ontbrekende ingrediënten. Ach, laat maar. Met een wat wrang gevoel gaan we weg.

Hotel Finch Deventer  Hotel Finch Deventer  Hotel Finch Deventer

Als we later op de ochtend uitchecken blijkt dat we twintig procent korting op het ontbijt krijgen vanwege het lange wachten en de onvolledigheid. Dat stellen we op prijs, maar de nare bijsmaak blijft wel een beetje hangen. We hadden deze oplossing liever direct gekregen. Maar goed, het één en ander zal nog in de kinderschoenen staan en uiteindelijk is het alsnog netjes opgelost, dat is zeker een plus.

Heerlijk zo midden in de stad

We hebben heerlijk geslapen bij Finch. Aan alles is gedacht en als je iets vergeten bent kun je het lenen bij de bar. Het hotel zit vol met grappige details, over de afwerking is goed nagedacht. Zo nu en dan hoor je wat geluiden van de buren en van een langsrazende trein, maar dat hoort er een beetje bij als je in de binnenstad zit. Had ik al gezegd dat het zo ontzettend fijn is om zo midden in het centrum te zitten? De parkeerkosten vallen reuze mee en ook met de trein is dit gezellige boetiekhotel goed te bereiken.

Hotel Finch Deventer   Hotel Finch Deventer    Hotel Finch Deventer

Ondanks wat kleine smetjes op de feestvreugde zullen we Finch zéker nog eens boeken als we weer eens een weekend naar Deventer gaan. En dat gaat zeker gebeuren. Ik ben echt verliefd geworden op deze prachtige Hanzestad.

Hotel Finch Deventer

FINCH

Keizerstraat 20 Deventer

https://hotelfinch.nl/

 

#nospon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.