New York in hartje Deventer

Jackies NYC Deventer

Mijn favoriete stad is toch wel New York City. Daarna volgt Deventer op een prominente tweede plek. Dat hier het New Yorkse restaurant Jackies zit heeft daar zeker wel mee te maken. Mijn man en ik vierden daar op  een zwoele zomeravond ons huwelijksjubileum en wat hebben we genoten! Jackies NYC bruist!

Jackies footprint @ Grote Poot

We hadden gereserveerd en blij hobbelen we het restaurant op het hoekje van de Grote Poot in. Okee, het is 18 uur, niet een heel standaard tijd om uit eten te gaan (tot je kinderen krijgt, dan is het laat), maar het hele restaurant is uitgestorven. We worden wat awkward aangestaard door het personeel achter de bar tot ik aangeef dat we hebben gereserveerd. Eén van de jongens brengt ons naar zijn collega buiten. Wat blijkt: Jackies ownt zo’n beetje de complete Grote Poot en op het ruime terras zitten al een hoop mensen.

We kiezen een plekje achterin, lekker rustig. De tafel is mooi aangekleed en het terras is versierd met gezellige plantenbakken zodat je niet bij je buurman op zijn bord kijkt. Er wordt een grote, gouden doos op onze tafel gezet. “Gefeliciteerd met jullie trouwdag!” zegt de ober vrolijk. Voorzichtig haal ik het lint van de doos en er plopt een ballon uit. Aan het einde van het lint hangt een klein flesje. Het blijkt de huislikeur van Jackies te zijn. Superleuk dit.

Fill me up, please

Op de menukaart staat ongelooflijk veel lekkers en na lang wikken en wegen kies ik vooraf de tequitos, gevolgd door krokant buikspek met coquilles. Mijn jubileumgenoot kiest buikspek vooraf en als hoofdgerecht tonijn. Omdat we wat te vieren hebben nemen we een gezellige cocktail. Prosecco met het Jackies likeurtje voor echtgenoot en ik ga voor de alcoholvrije optie met cranberry. Geen slechte keuze. Dit is echt één van de lekkerste cocktails die ik ooit gedronken heb. Meestal wordt een alcoholvrij drankje volgetuft met suiker, dat is hier zeker niet het geval. Lekker fris.

Jackies NYC Deventer

Totally tequitos

We hebben het brood met gezouten caramelboter (lekker!) nog niet achter de kiezen of het voorgerecht arriveert. Bij mijn tequitos zitten diverse dips, waaronder guacamole. Duidelijk zelfgemaakt allemaal, of ze hebben bij Jackies een geweldige leverancier. Ook de buikspek van mijn man valt in de smaak. Het wordt geserveerd in een leuk stoommandje.

Jackies NYC Deventer

Jackies NYC Deventer

Jannie has a lot of passion

De drankjes zijn inmiddels opgeslurpt en ik neem een Jannies Passion met passiefruit. Niet veel later wordt er een gigantisch glas vol Jannie’s passie neergezet. Ik voel me extreem hip, want het is net of ik een geweldige gin-tonic zit te drinken. De passie van Jannie smaakt me meer dan goed en alcohol mis ik echt niet.

Jackies NYC Deventer

Fast as light

Ook het hoofdgerecht wordt met de snelheid van het licht geserveerd. Het buikspek ziet er heerlijk uit en het bord is leuk opgemaakt met zoete aardappelpuree. Ook de tonijn zit er té lekker uit. De bijbehorende wilde rijst wordt in een gevouwen blad geserveerd, leuk. Jammer wel dat er ook een bakje friet op tafel wordt gezet. Ik ben daar niet zo van als ik uit eten ga. Maar goed, veel andere mensen blijkbaar wel. En de verse frietjes met homemade mayonaise zijn wel erg lekker.

Jackies NYC Deventer

Jackies NYC Deventer

BIG!

We genieten met volle teugen van het hoofdgerecht en besluiten ook gewoon voor een dessert te gaan. Het is immers feest. Het is lastig kiezen uit opties als cheesecake, crème brûlée en gemarineerde ananas met hangop van limoen, dus we gaan voor het grand dessert. En gránd is het dessert zeker! Beetje vlot wel na het hoofdgerecht, maar de plank met kokosijs, gemarineerde ananas, mini crème brûlée, chocolademousse en klein stukje cheesecake ziet er uit om direct op te eten.

Jackies NYC Deventer

Halverwege het toetje plof ik uit elkaar en neem van de chocomousse en cheesecake slechts een hapje om te proeven. Oh, heerlijk, de cheesecake is er echt één zoals je hem in NYC ook zou krijgen. Maar favoriet is de ananas met limoenhangop en gekarameliseerde pinda’s.

Tastes like NYC

De smaak van New York is echt terug te vinden in de gerechten, want men eet daar echt niet alleen junkfood. Ook de snelheid van het uitserveren is typisch New Yorks, voor je met je ogen knippert sta je weer buiten (als je binnen zou zitten dan). Met een goed gevulde buik dat wel, maar ik ben toch wat meer van het rustig tafele

We besluiten nog even een wandeling te maken en dan koffie te drinken in de hotelbar. Maar echt, wat een feest was het bij Jackies NYC. Alles heeft een beetje chique inslag maar toch is het erg informeel waardoor iedereen kan aanschuiven. En dat doet men ook. Het terras zit goed vol. Ik ben ook erg benieuwd naar No. 11 Inspired by Jackies. Dit kleine zusje van Jackies NYC zit naast het restaurant en leent zich perfect voor ontbijt, brunch, lunch en borrel. Maar voorlopig nog even flink uitbuiken.

Jackies NYC

Grote Poot 19 Deventer

https://www.jackiesnyc.com/

 

#nospon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.