Wakker worden bij Het Lokaal in Deventer

Het Lokaal Deventer

Het Lokaal is per 7 april 2020 gesloten

Mocht ik nog eens een weekendje naar Deventer gaan, dan zou het zomaar kunnen dat ik een kamer boek bij In het Huis van Deventer. Al was het alleen maar vanwege de heerlijke locatie, aan de voet van de Lebuïnuskerk, en vanwege het meer dan fijne ontbijttentje onder het hotel: ’t Lokaal. Ook als je geen hotelgast bent kun je hier lekker komen ontbijten en dat is precies wat wij deden tijdens ons weekendje weg.

Fris en hipperdehip

’t Lokaal is pas een paar maanden open op het moment dat wij er binnen stappen en dat is goed te zien. Alles is nog fris en de inrichting is hipper dan hip. Op deze zondagochtend, zo rond half 11, is het er heerlijk rustig. Aan enkele tafels zitten wat hotelgasten. De koele zomerwind waait door de openslaande deuren en we zien dat er ook een gezellige binnentuin is. Toch besluiten we binnen plaats te nemen.

Het Lokaal Deventer

Op de kaart vinden we diverse drankjes en ontbijt-, lunch- en borrelgerechten. Voor de brakke uitslapers is er de hele dag een brunch te bestellen. De prijzen vallen reuze mee. Een compleet ontbijt is al te bestellen voor zeven en een halve euro. Ik heb echter niet veel trek en vraag of ik misschien alleen een croissant kan krijgen. “Natuurlijk!” zegt de vriendelijke man van de bediening, die, zo blijkt later, de eigenaar is van ’t Lokaal. “Lekker met een beetje roomboter en jam?” Kijk, deze man weet hoe hij zijn gasten een fijn ontbijt kan verzorgen. Mijn man neemt de toast met avocado en uiteraard nemen we allebei cappuccino.

De zon piept door de ramen

Binnen tien minuten staan er twee heerlijke bakkies cappuccino voor onze neus, versierd met een mooie latte art, een warme croissant en een getoast stuk brood met avocado en een gekookt ei. Simpel, maar heel erg lekker! De koffie is ook zalig. Ik geniet van iedere slok terwijl ik om me heen kijk. Achter de bar maakt de bediening met veel zorg de bestellingen van de gasten klaar, de zon piept door de ramen en er lopen wat mensen binnen voor koffie. Er heerst hier een heerlijke rust. Dit zoek je op zondagochtend. Even lekker wakker worden.

Het Lokaal Deventer

Het Lokaal Deventer

Ja, hier kunnen wij rustig de hele ochtend blijven zitten. Ik overweeg even een spel Ganzenbord te gaan spelen. Op de grote tafel liggen namelijk allerlei tijdschriften en spelletjes als Mens erger je niet en dus het Oud-Hollandse ganzenbord. Maar eigenlijk vind ik dat een vreselijk spel. Ik voel me teveel thuis hier, dan krijg ik zin in dit soort gekke dingen. Nog maar een cappuccino dan, dat lijkt me een beter plan. Man bestelt een groene smoothie met komkommer, avocado en spinazie. Niet mijn ding, maar hij vindt hem erg lekker.

Het Lokaal Deventer  Het Lokaal Deventer

Echt, als ik in Deventer woonde ging ik hier iedere dag ontbijten. Ik wil namelijk ook nog eens de pancakes proberen en de havermout. Oh en brunchen, wil ik ook. Dan toch maar weer een weekend boeken. In het hotel erboven. Kan ik zo doorrollen.

’t Lokaal

Grote Kerkhof 6 Deventer

https://www.hetlokaaldeventer.nl/

Het Lokaal Deventer  Het Lokaal Deventer

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.