Simpele kwarktaart (suikervrij)

Frambozenkwarktaart

Enige tijd geleden postte ik al een recept voor een gezonde kwarktaart. Ontzettend lekker en zonder geraffineerde suikers, dus ik kon makkelijk een puntje (of twee) eten zonder schuldgevoel. Voor Moederdag wilde ik weer een kwarktaart maken. Inmiddels heb ik de blog Blij Suikervrij ontdekt en maak ik hier regelmatig wat recepten van. Op dit blog staat ook een recept voor een makkelijke, suikervrije kwarktaart. Kijk, dat is precies wat ik zoek.

Het leek me wel leuk om de kwarktaart te presenteren in glaasjes. Hiervoor heb ik het recept ietwat aangepast, want je hebt dan minder gelatine nodig. Helemaal zonder gelatine kan ook, dan kun je een megasnelle, supersimpele variant maken. Maar ik vind dat persoonlijk dan gewoon een kwarkje in een glas en geen kwarktaart.

Frambozenkwarktaart

Wat heb je nodig (voor 2 glaasjes):

Kwarkmengsel:

  • 250 gram magere kwark
  • 100 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine

Bodem:

  • 90 gram amandelmeel
  • 10 gram gesmolten kokosolie
  • 25 gram dadels

Hoe maak je het:

  • Week zowel de dadels als de gelatineblaadjes in een kommetje water (apart)
  • Meng de geweekte dadels met de kokosolie en het amandelmeel in de keukenmachine tot een kruimelig deeg
  • Vul de bodems van de glaasjes met het deegmengsel en druk goed aan. Zet de glaasjes in de koelkast
  • Indien je verse frambozen gebruikt: pureer deze met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik gebruikte bevroren frambozen. Die kun je ontdooien en pureren, maar ook direct in een steelpannetje gooien.
  • Warm de frambozenpuree op (bij bevroren frambozen wordt het vanzelf een puree als je het verwarmt en doorroert)
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en meng met de frambozenpuree tot de blaadjes zijn opgelost
  • Meng het frambozenmengsel met de kwark en giet het mengsel in de glaasjes
  • Laat de taartjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

 

Frambozenkwarktaart

Wanneer je de taartjes gaat serveren kun je ze leuk opmaken met bijvoorbeeld vers fruit. Ik heb voor deze variant verse aardbeien gebruikt. Daarbij een toefje gemaakt van skyr bosvruchten en het geheel versierd met chocoladehartjes en een stukje Red Velvet chocola. Natuurlijk is het door deze topping niet meer suikervrij. Maar de topping kun je geheel zelf kiezen.

Overigens kun je in plaats van de frambozen ook een andere fruitsoort gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.