Klassiek en chique bij Huis Vermeer

Huis Vermeer Deventer

Tijdens ons weekend Deventer beloofde de zaterdag een warme, zonnige dag te worden. Omdat we rond lunchtijd aan zouden komen zocht ik op internet alvast naar een leuk restaurant hiervoor. Twee eisen: lekker eten en een fijn terras. Zo stuitte ik op het restaurant van hotel Huis Vermeer, tegenover de Lebuïnuskerk. Het terras van de binnentuin stond in 2018 nog op plek 94 van de Terras top 100 en dit jaar, 2019, op nummer 5. Dat beloofde veel goeds. Een blik op de menukaart zei mij genoeg en ik reserveerde een tafel.

Een oase van rust

Rond 13 uur arriveerden we bij het prachtige pand aan de Grote Kerkhof 9. In de binnenstad van Deventer staan talrijke, schitterende historische panden en de trapgevel van Grand Boutique Hotel Huis Vermeer past daar heel mooi tussen. Er is een klein terras aan de voorkant, maar wij gingen natuurlijk voor de binnentuin. Binnen is het historische karakter in alle elementen aanwezig en we worden vriendelijk ontvangen. Het is nog rustig, dus we mogen zelf een plekje uitzoeken in de schaduwrijke binnentuin.

Huis Vermeer Deventer

We ploffen neer in een knus hoekje. Letterlijk ‘ploffen’ want de stoelen zijn zo comfortabel en ruim dat ik soms het gevoel heb dat ik erin lig in plaats van zit. Niets herinnert ons nog aan het drukke leven van alledag en we kijken ontspannen om ons heen. Het terras heeft veel gezellige hoekjes waar je rustig kunt zitten en er staan voldoende parasols en hoge bomen om de brandende zon weg te houden. Zo nu en dan fladdert er een vlinder voorbij die geniet van de rijke beplanting.

Huisgerookte zalm

De bediening is vriendelijk en hoewel Huis Vermeer best een chique tent is, voelen we ons niet opgeprikt. We krijgen een fles bruiswater in een koeler en twee cappuccino. Ondanks het warme weer snak ik naar koffie en wat smaakt deze goed! De lunchkaart is niet heel uitgebreid, maar toch is de keuze lastig. Wat een lekkers staat er op. Ik kies voor de salade met huisgerookte zalm en gebakken gamba’s. Mijn man kiest voor het Boerenlandbrood met krabsalade. Op de prijs letten we gewoon even niet, we zijn immers een weekend uit.

Huis Vermeer Deventer  Huis Vermeer Deventer

Onze vrolijke ober complimenteert ons met onze keuze. Op de vraag of hij het ook zou zeggen als we geen goede keuze zouden maken moet hij hard lachen. Geen stijf gedoe hier, fijn. Overigens gaat alles heel gemoedelijk en vrij langzaam. Dit is allesbehalve storend. We zitten relaxed aan onze tafel, genieten van de rust en ondertussen worden we netjes voorzien van een tweede kop koffie.

Huis Vermeer Deventer

Huis Vermeer Deventer

Dat we een goede keuze hebben gemaakt blijkt inderdaad als de borden voor onze neus worden gezet. Het smaakt allemaal heerlijk en het is ruim voldoende. Mijn salade is zo goed gevuld dat ik het bijbehorende brood, dat ik per abuis niet heb gekregen, ook totaal niet mis. Omdat we nu eenmaal vreselijk lekkerbekken zijn bestellen we ook een dessert. Ook daar krijgen we geen spijt van. Heerlijke, verse aardbeien, samen met aardbeienmousse, koekkruimels en ijs van verveine. De smaken passen perfect bij elkaar.

Volgende keer blijven we slapen

Wat ons betreft hadden we de hele middag wel op het terras kunnen blijven zitten, zo heerlijk was het. En een nachtje slapen in het hotel trok ons ook wel erg aan. Het is dat we al iets geboekt hadden. Voor een volgend bezoek aan Deventer dan!

Huis Vermeer Deventer

Huis Vermeer Deventer

Huis Vermeer Deventer  Huis Vermeer Deventer

Grand Boutique Hotel-Restaurant Huis Vermeer

Grote Kerkhof 9 Deventer

https://hotelhuisvermeer.nl/restaurant.html

 

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.