Ontbijt in Polles Keuken

Polles Keuken in de Efteling

Er was eens een meisje dat heel gek is op ontbijt, het liefst buiten de deur. Eén van haar favoriete plekken op aarde is de Efteling en daar ontbijten was als een sprookje. Maar toen, op een mooie dag in het voorjaar van 2019, bereikt het bericht het meisje dat het mogelijk was: ontbijten in de Efteling. En wel in het leuke pannenkoekenrestaurant van haar vriendje Polle.

American pancakes

Okee, tot zover het sprookje. Ontbijten bij de Efteling was al eerder mogelijk, bijvoorbeeld bij de Octopus. De Efteling gooit tegenwoordig de deuren al een uur voor de officiële openingstijd open om het toegestroomde publiek alvast te spreiden en geen lange rijen te laten ontstaan. Topidee vind ik. En helemaal toen ze begin dit jaar besloten ook ontbijt (lees: American pancakes) te gaan serveren in Polles Keuken.

Polles Keuken is een pannenkoekenrestaurant aan het einde van de Pardoes Promenade en is vernoemd naar Polle, de koksjongen uit Symbolica. Het werd officieel geopend op 30 maart 2012, tevens Nationale Pannenkoekendag. Het restaurant biedt plaats aan 140 personen en heeft ook een gezellig terras. Het interieur is knus en lijkt op een oude boerenkeuken. Opvallend is de Magische Kookstoof in het midden, deze slaat zo nu en dan ‘op hol’ en zorgt voor een leuk tafereel.

Alhoewel het al sinds april mogelijk is, is het eind juli voor wij eindelijk eens zover waren om met zoonlief en al naar het sprookjespark te tuigen voor dit ontbijtje. We komen er wel regelmatig, maar dan moeten we naar de Sprookjesboom en op bezoek bij Jokie. Maar deze dag dus niet. We zijn zo’n beetje de eersten als we rond 9 uur het parkeerterrein oprijden. Ook de route over de Pardoes Promenade is bijzonder, geen kip te bekennen. Bij Polles Keuken zijn we dan ook de eerste gasten en worden we vriendelijk verwelkomd.

Polles Keuken in de Efteling  Polles Keuken in de Efteling

De ontbijtkaart is redelijk uitgebreid en bevat diverse varianten yoghurt met fruit, verse sapjes en American pancakes. Deze zijn er in onder andere naturel, met fruit, met gebakken spek en gekleurde pannenkoekjes met witte chocolade. Ik neem naturel met maple syrup en boter, de kleine krijgt er fruit bij en mijn wederhelft neem de Chef’s Special. Ook nemen we cappuccino (niet super, niet smerig, maar wél in leuke mokken en hee… koffie) en allebei een sapje. Ik heb tropisch fruit en mijn man appel met dragon en kervel.

Lekkere sapjes

Langzaam komen er meer gasten binnen, maar het duurt gelukkig niet lang voor ons ontbijt voor onze neus staat. Natúúrlijk lijkt hetgeen je krijgt niet op wat op de foto staat en de Special is niet vreselijk bijzonder (met chocoladesaus, blauwe bessen en slagroom) maar het blijft een pretpark, mensen komen er niet echt voor de culinaire belevenis. En dat in het achterhoofd hebbende smaken die pannenkoeken echt prima! Sowieso vind ik dat de Efteling het best goed doet qua horeca en dit pannenkoekenrestaurant is echt een topper. Eigenlijk eten we hier altijd als we in de Efteling een hapje gaan doen.

Polles Keuken in de Efteling  Polles Keuken in de Efteling  Polles Keuken in de Efteling

De sapjes zijn erg lekker en duidelijk van vers fruit gemaakt. Het sapje van appel, kervel en dragon is bijzonder lekker en mogen ze van mij bij meer ontbijttentjes op de kaart zetten. Iedereen zit te smullen van de pannenkoekjes en voor we het doorhebben is alles op. Ik twijfel nog even om een koffiespecial te nemen met stroopwafel, Oreo of gingerbread, maar mijn buikje is best gevuld, dus gaan we er toch maar vandoor.

Polles Keuken in de Efteling  Polles Keuken in de Efteling

Polles Keuken in de Efteling

Het is inmiddels 10 uur en de poorten naar het park zijn open. Voor een dagbezoek aan de Efteling leg je bij Polle een goede bodem. Wij maken nog even een wandelingetje door het Sprookjesbos voor we weer naar huis terugkeren.

Polles Keuken in de Efteling  Polles Keuken in de Efteling

PS Ik word niet gesponsord door de Efteling. Ik betaal mijn abonnement zelf, alsook de pannenkoeken (min 5% abonnementskorting dan, hoezee).

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.