Breakfast Party @ Combi – Eersel

Combi Eersel

Van je ontbijt moet je een feestje maken en als je daar geen zin in hebt, dan doe je dat buiten de deur. Suggestie van mij: Combi in het Brabantse Eersel. Echt zo’n tentje waar ik iedere dag wel zou willen ontbijten. Of lunchen. Of borrelen. Of maaltijden afhalen, want dat kan daar namelijk ook.

Koffie, bananenbrood en vers fruit

Maar helaas woon ik niet in Eersel. Of dat echt ‘helaas’ is weet ik niet, wel wat betreft dit leuke tentje om de hoek. Het zit er pas sinds begin 2019. Eigenaresse Imke zegde haar baan als fiscalist op om de inwoners van dit Brabantse dorp te voorzien van lekker en gezond (en gezond-ish) eten. Toen wij er waren, op een zaterdagochtend in de zomer, was het niet echt druk te noemen. Dus tijd om wat meer mensen deze kant op te lokken.

Combi Eersel  Combi Eersel

Het is namelijk echt een fijn tentje, met zo’n typisch Scandinavische inrichting. Ik hou daar wel van, zoals je kunt lezen in mijn blogjes over Yirga in Breda en Klijn Kooke in Veldhoven (inmiddels gesloten, red.). Alles is lekker ruim en licht met hier en daar wat kleuraccenten. Normaal zoek ik, als ik ergens binnen kom, direct naar het meest gezellige plekje. Bij Combi zijn alle plekjes gezellig, dus dat maakt de keuze makkelijk (of juist niet).

Combi Eersel  Combi Eersel

Combi Eersel  Combi Eersel

Wat ook lastig kiezen is, is wat je wilt eten. Wij gingen er specifiek naartoe voor ontbijt, dat schrapt al een groot deel van de kaart. En we hoefden ons ook niet te verlekkeren aan de taartjes op de toonbank (want die waren er niet?). Alleen even kiezen wat voor koffie: cappuccino, flat white, latte? Of… thee? Ik word namelijk best blij van groene thee met jasmijnknopjes of rozenblaadjes. En ook van verse muntthee met gember en citroen. Okee, cappuccino toch maar.

Keuzestress!

Ik moest namelijk ook nog door de ontbijtopties heen: Bananabread toast, Berry pancakes, Acai bowl, Yoghurt bowl… Ik kies de Breakfast Party. Daarbij hoort een mini yoghurt met fruit en granola, een stukje bananenbrood, een kleine jus en geroosterd brood met twee toppings naar keuze. Alweer kiezen, help! Goed, smashed avocado en kaas. Voor onze kleine bestel ik yoghurt met fruit van de kinderkaart.

Combi Eersel  Combi Eersel

Ben of heb je geen kind dan kun je die Fruit salad overigens ook prima bestellen hoor. Onze kleine kreeg een flinke bak Griekse yoghurt met onwijs veel en lekker vers fruit. Aardbei, banaan, druif, kiwi, het zat er allemaal in. Maar ook mijn ontbijtfeestje zag er prima uit. Dat was het half uur wachten meer dan waard. Aan de mini yoghurt, die allesbehalve mini was, zou ik al genoeg hebben, maar dat getoaste brood met avocado en kaas kon ik echt niet laten liggen. En het bananenbrood… dat wil ik iedere dag, zó lekker!

Cappuccino to go

Eigenlijk wilde ik graag nog een verse muntthee nemen, maar onze kleine vent had zich vol gegeten en geen zin meer om nog langer te blijven. Bij het afrekenen nam ik dus nog lekker een cappuccino to go mee. Bonus: ik kreeg er een stukje bananenbrood bij!

Combi Eersel  Combi Eersel

Woon je dus in de buurt van Eersel (overigens geen vereiste, je mag ook uit Groningen komen rijden) of ben je daar toevallig op vakantie (bijvoorbeeld bij Landal Het Vennenbos of CenterParcs De Kempervennen of Vossemeren) dan zou ik hier zeker heen gaan! Je kunt gewoon uitslapen want het ontbijt kun je de hele dag bestellen. En overigens lijken de lunchgerechten en borrelhapjes me ook meer dan lekker!

https://www.eetcombi.com/

Combi Eersel  Combi Eersel

PS Ik word niet gesponsord door Combi om dit op te schrijven. Ook niet door Landal, CenterParcs of de VVV in Eersel. Mogen ze overigens best doen hoor, ga ik weer zo’n lekker ontbijtje halen! 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.