Lauwwarme couscoussalade

Couscoussalade

Als de temperatuur naar tropische waarden stijgt, heb ik nooit zoveel zin om te koken of om een zware maaltijd te eten. Het zweet breekt me al uit als ik alleen al dénk aan al die hete pannen op het vuur. Op warme dagen ‘beperk’ ik mij dus vaak tot soep, wraps, salades of tapashapjes. Natuurlijk is de barbecue ook een hele fijne optie, dat laat ik dan wel over aan de heer des huizes. Mijn man is echt een ster als het aankomt op grillen. Wij steken dan ook regelmatig de barbecue aan voor een heerlijk gegrild stukje vlees, vis of voor gegrilde groente.

Als we de barbecue niet gebruiken, gril ik graag met behulp van de oven. Zo maak ik regelmatig gegrilde goente. Het wordt dan zo lekker zacht en zoetig en de smaken van de kruiden trekken er zo heerlijk in, jum! Er is zoveel lekkers van te maken. Je kunt het natuurlijk gewoon als bijgerecht eten, maar het is ook heerlijk door de salade, op brood, door de soep of bij pasta. Onlangs maakte ik een heerlijke lauwwarme couscoussalade met gegrilde groente. Heerlijk om te eten met warm weer, zowel als lunch als diner.

Ik schreef al eerder een blog over gegrilde groente. Hier staat beschreven hoe ik ze maak in de oven. Het recept van de warme couscoussalade is erg makkelijk en zal ik je hierbij geven. Ik maak salades overigens altijd uit de losse pols en voeg alle ingrediënten naar smaak toe. Voor dit recept heb ik geprobeerd dit om te zetten naar bruikbare hoeveelheden. Dit is voor 2 personen.

Wat heb je nodig:

  • 150 gram couscous
  • half (groente)bouillonblokje
  • gegrilde groente (ik gebruikte rode, gele en oranje paprika’s en courgette)
  • handje ongezouten noten, bijvoorbeeld hazelnoten of amandelen
  • 2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
  • circa 40 gram witte kaasblokjes (of feta)
  • handje cherrytomaten
  • klein handje amandelschaafsel
  • peper en zout

Hoe maak je het:

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan. Doe de couscous in een kom en kruimel het bouillonblokje erdoor. Giet er heet water overheen tot het ongeveer een centimeter onder water staat. Laat 5 minuten wellen en roer daarna even door met een vork. Als de couscous een beetje is afgekoeld doe jet het in een saladeschaal en meng je het met een snufje peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze, samen met de groente, noten en olijven door de couscous. Olijfolie of meer kruiden vind ik persoonlijk niet nodig omdat de gegrilde groente dit al voldoende bevatten. Kruimel de blokjes kaas en het amandelschaafsel eroverheen en je bent klaar om te smullen!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.