Spaanse sfeer bij Barzza Den Bosch

Barzza Den Bosch

Als je mij ergens blij mee kunt maken, dan is het een tafel vol met kleine hapjes. Omdat ik zoveel dingen lekker vind, kan ik vaak niet kiezen en dan is zo’n ‘van alles een hapje’-concept echt zalig! Wat vooral zalig is zijn de tapas bij Barzza in Den Bosch. Gezien mijn voorliefde voor kleine hapjes ben ik als vanzelfsprekend gek op tapas en die bij Barzza zijn een waar feestje.

Eeeh, Danza toch?

Heb je al eens eerder heerlijke tapas gegeten in Den Bosch, maar heette dat tentje Danza? Dat klopt, dat is de voorloper van Barzza. Toen de huidige eigenaren de zaak in 2016 overnamen vonden zij dat het allemaal wel wat meer de sfeer van een modern Barcelona uit kon stralen. En dus werden de openingstijden wat verruimd en verschenen er nieuwe gerechten op de kaart, waaronder pinxtos. Maar goed, dat is wat achtergrondinformatie. Ik was nog nooit bij Danza geweest, dus geen idee of er veel verschil is met de oude situatie. Het is nu Barzza en daar gingen wij laatst een avondje eten.

Bij binnenkomst om 18 uur is het nog redelijk rustig. De zaak bestaat uit twee delen en het rechtse gedeelte is nog helemaal leeg. Even vraag ik me af of het wel nodig was om te reserveren maar dan zien we dat aan de andere kant al best wat tafels bezet zijn. Het concept van Barzza is simpel: doe wat je wilt. Je kunt onbeperkt tapas eten, à la carte bestellen of een verrassingsmenu kiezen. Wij veelvraatjes gaan natuurlijk voor onbeperkt.

Barzza Den Bosch
Broodje met aïoli

We starten met brood met aïoli, niet super verheffend, maar het stilt de eerste trek. Per ronde mag je twee gerechtjes per persoon kiezen en wij gaan voor manchegokaas, een plankje met Spaanse charcuterie, knoflookchampignons en kaas-spinaziekroketjes. Vreemd genoeg krijgen we eerst de warme gerechtjes en volgen de koude hapjes pas als de eerste twee al lang en breed op zijn.

Barzza Den Bosch  Barzza Den Bosch  Barzza Den Bosch

Al gauw valt ons op dat de wangen van de jongen die ons bedient steeds roder zijn geworden en hij wat rode vlekken in zijn nek heeft. Als wij hem wenken voor drankjes verontschuldigt hij zich. Het blijkt onverwacht druk te zijn geworden en het kan allemaal wat langer duren dan normaal. En dat klopt, na anderhalf uur hebben we slechts de hapjes uit ronde 1 op.

Vlammende kok

Maar goed, hoe erg is dat? Het is duidelijk dat het personeel zich helemaal uit de sloffen loopt, de Spaanse kok vlamt nog harder dan zijn fornuis en ook de afwasser rent heen en weer. We drinken gezellig een Spaans biertje en wachten geduldig op ronde twee. Het wachten wordt beloond met lekkere inktvisringen, knoflookgarnalen, gehaktballetjes en dadels met geitenkaas en spek. Drie kwartier wachten en we stouwen het bijna in vijf minuten in ons mik. Maar het is dan ook écht lekker!

Barzza Den Bosch
De inrichting is super sfeervol

Ronde drie brengt Duivelse garnalen (alleen voor mijn man, want erg pittig), Iberico varkenshaasjes, patatas bravas en krokante kip. Helaas is die laatste alles behalve krokant. Jammer, maar de varkenshaasjes maken veel goed. Ik zit al goed vol, maar snaai toch nog flink wat stukjes van het bordje. Nom nom!

Did someone say dessert?

Het toetje is inbegrepen bij het onbeperkte concept. Om mij heen zien ik heel vaak de churros besteld worden en ondanks dat die er zalig uit zien, kies ik voor de Crema Catalana. Eerlijk: ik heb ooit in Barcelona churros gegeten en ik vind het helemaal niks… Gefrituurde deegslierten die je dipt in chocola, niet mijn ding. Wél mijn ding is de witte chocolademousse die mijn man heeft besteld. Tja, shared dining toch?

Barzza Den Bosch  Barzza Den Bosch

Compleet volgestouwd rekenen we af bij de bar. De serveerster reageert verrast op onze fooi. Ze verklaart dat het echt absurd druk was voor een gewone, doordeweekse woensdag en klinkt wat verontschuldigend. Maar wij hebben ons er niet aan gestoord. Het personeel werkte keihard en bleef al die tijd ontzettend vriendelijk. We zaten zelden op een droogje en de sfeer bleef heel ontspannen.

Barzza Den Bosch
De gezellige bar waarachter hard wordt gewerkt

Kun je nagaan hoe het op een niet onverwacht drukke dag is. Ik heb nu al zin in ons volgende bezoek aan Barzza!

http://www.barzza.nl/

 

PS Geen gratis tapas voor mij, deze review is puur uit enthousiasme geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.