Het tuinhuis van Charlotte – Breda

Tuinhuis van Charlotte Breda

Soms heb je van die hotspotjes, die deel je liever met niemand. Gewoon omdat het zo’n heerlijke locatie is om ongestoord rond te hangen. Maar ja, dit plekje is eigenlijk té leuk. Vooral met kinderen. Want bij Het tuinhuis van Charlotte in Breda kun je niet alleen lekker ontbijten, lunchen, borrelen en koffie met taart snaaien, er zit een hele leuke kinderboerderij bij!

Heel veel huisgemaakt

Dit Tuinhuis van Charlotte heb ik gevonden door weer eens ouderwets Google Maps te openen en op een willekeurige plaats te starten met zoeken naar ‘koffie’ of ‘ontbijt’. Echt, zo vind je soms de allerleukste tentjes! Soms ook niet, dan heeft het bijvoorbeeld een zeer uitnodigende naam maar blijkt het een duffe tent te zijn in een overdekt winkelcentrum. Je weet wel, met van die rieten stoeltjes, waar voornamelijk oudere mensen op zitten, en een broodje warm vlees en uitsmijter ham/kaas op de kaart. Nee, die tentjes zoek ik niet.

Tuinhuis van Charlotte  Tuinhuis van Charlotte

Maar als ik dan aan het struinen ben over de virtuele landkaart en ik zie net onder Breda iets dat ‘Het tuinhuis van Charlotte’ heet, dan is mijn aandacht getrokken. Ik zie direct zo’n idyllisch theehuisje voor me in een botanische tuin. Nu is dat het niet. Maar het staat wel midden in de natuur (bij Natuurpoort Landgoed Wolfslaar), heeft een supergezellige inrichting en dito terras en ze maken heel veel dingen (zeg maar bijna alles) zelf.

Het tuinhuis van Charlotte is vernoemd naar Charlotte Storm-Cuypers (1801-1888). Zij was getrouwd met de burgemeester van Breda Lambertus Dominicus Storm. In 1845 kocht zij landgoed Wolfslaar voor 10.000 Gulden. Zij liet een nieuw landhuis met koetshuis bouwen en een park aanleggen en dat is zoals wij landgoed Wolfslaar nog steeds kennen. Ook een tuinhuis behoorde in de 19e eeuw tot het landgoed.

Het tuinhuis, dat eigenlijk van Jet en Lot is, is duurzaam en biobased gebouwd. Bij Charlotte houden ze van de aarde en alles wat daarop leeft en groeit, dus staat verantwoord eten en drinken centraal. Op de kaart staan voornamelijk gerechten bestaande uit lokale en biologische producten.

Leuk met kinderen

De eerste keer dat ik binnen hobbelde bij Het tuinhuis van Charlotte moest ik even wennen. Het was net even iets anders dan ik me had voorgesteld. De inrichting is heel gezellig met veel brocante accessoires, maar het lijkt wel een soort pop-up strandtent. Je weet wel, met zo’n corner waar je ijsjes kunt halen. Maar als je je dan bedenkt dat dit min of meer het horecapunt van kinderboerderij Wolfslaar is, zie je het in een ander daglicht. Mensen komen hier voor een bezoek aan de boerderij wat lunchen of na een wandeling door het mooie landschap even borrelen of een stukje huisgemaakte taart eten.

Tuinhuis van Charlotte  Tuinhuis van Charlotte

En zodra je gaat zitten en iets bestelt valt het hele gevoel van een strandtent weg. De bediening is erg vriendelijk, ze hebben duidelijk hun hart bij het tuinhuis liggen. De kaart is uitgebreid maar niet té en zo kun je kwaliteit waarborgen. Het is allemaal niet superoverdreven hipsterachtig maar puur, vers en lekker. Mijn huisgemaakte pompoensoep was echt té lekker en de ´Club Charlotte’ vult megagoed. Vooral de groentechips zijn zó lekker! En alles wordt geserveerd op van dat gezellige servies.

Tuinhuis van Charlotte

Ook staat er genoeg op de kaart voor kinderen, vooral het plakje bananenbrood is een aanrader! Laat je trouwens niet te snel verleiden door de ‘Proeverij van gebak’, tenzij je besluit de rest van de dag niets meer te eten. Ik kreeg drie zalige, huisgemaakte taartjes, maar het was véél. Kies gewoon voor een lekker puntje uit de vitrine of deel je proeverijtje.

Heerlijk terras

Vooral met mooi weer is Het tuinhuis van Charlotte een echte aanrader. Je kunt heerlijk zitten op het terras, terwijl de kinderen spelen in de zandbak. Maar ook binnen vermaken ze zich prima in de leuke speelhoek. Daarna kunnen ze zich uitleven op de kinderboerderij. Daar zijn niet alleen dieren te zien, maar er zijn ook veel speeltoestellen en educatieve uitdagingen. Voor een fijne wandeling loop je zo naar de Natuurpoort Landgoed Wolfslaar Breda, het startpunt voor mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving.

Tuinhuis van Charlotte  Tuinhuis van Charlotte

Het tuinhuis van Charlotte, Wolfslaardreef 95, Breda

http://www.hettuinhuisvancharlotte.nl

 

PS Dit blog is op geen enkele wijze gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.