Granola met aardbeien en witte chocolade

moederdag granola

Voor Moederdag wilde ik weer eens een leuke en vooral lekkere granola maken. Maar ik heb al zoveel op mijn repertoire staan dan het steeds lastiger wordt iets origineels te bedenken. nou ja, iets origineels bedenken is nog niet eens zo’n kunst, het moet uiteindelijk ook gewoon in mijn kwark verschijnen, dus eetbaar is wel een groot vereiste. Wat past nou bij Moederdag? Rood fruit, dat representeert de liefde, en chocolade, want dat wil iedere mama toch? De basis werd een heerlijke vanillegranola met noten.

Knutselwerkjes

Moederdag, een commercieel ding waar je toch echt niet onderuit lijkt te komen. En op zich hoeft dat van mij ook niet hoor. Sinds een tijdje mag ik mijzelf moeder noemen en dat is best wel heel erg leuk! Al hoop ik wel dat mijn zoon zijn moeder iedere dag leuk vindt. Maar ik kijk wel uit naar de tijd dat hij knutselwerkjes op school gaat maken en een ontbijtje bij elkaar frummelt terwijl ik nog doe of ik slaap.

Verder moet het geen verplichting gaan worden. Mijn moeder hangt heel erg aan dagen als verjaardagen en Moederdag en is vaak wat teleurgesteld als niemand er aandacht aan besteedt. Nu is het natuurlijk niet heel veel moeite om je moeder te verrassen met een mooi bloemetje of een gezellig bezoekje, maar het moet niet gaan voelen als een verplicht nummer. Wie wordt daar dan blij van?

Elektrische tandenborstel voor moeder

De commercie speelt er steeds meer op in. Vroeger waren het voornamelijk de parfumeries die inhaakten op Moederdag, tegenwoordig moet je je moeder vooral verrassen met een elektrische tandenborstel, nieuwe wasmachine of weekendje weg. Ik vind dat allemaal nogal overdreven. Het gaat om de kleine attentie, je moeder laten weten dat je haar lief vindt. Kan gewoon op iedere dag en op Moederdag een beetje extra.

Ik hoop dat mijn zoon later mijn blogs gaat lezen en misschien wel deze granola voor me maakt. Nu maak ik hem gewoon lekker zelf. Want stiekem is deze granola iedere dag een feestje!

granola aardbeien witte chocolade

Wat gaat erin:

  • 200 gram havervlokken
  • 75 gram macadamianoten, pistachenoten en amandelen
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 4 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 70 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels gevriesdroogde aardbeien

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Meng in een kom de havervlokken, noten, pitten en gemalen gember. Voeg de olie en agavesiroop toe en roer goed door. Meng als laatste het vanille extract er door.

Verdeel alles over de bakplaat en zet circa 14 minuten in de oven. Roer halverwege alles goed door om een gelijke bruining te krijgen.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Hak de chocolade grof en meng dit, samen met de gevriesdroogde aardbeien, door de afgekoelde granola. Bewaar in een luchtdichte pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.