Bloemenbezorgdienst Florient

Florient

Bij mijn keuze voor bloemenbezorgdiensten om te testen voor mijn Moederdagblog, hield ik rekening met bedrijven die samenwerken met lokale bloemisten en bedrijven die landelijk leveren. Floriënt behoort tot de laatste categorie. Alleen in speciale gevallen sturen zij de order naar een bloemist in de buurt. Zeker omdat Floriënt niet zo florissant uit de test van televisieprogramma Kassa! kwam, besloot ik deze zelf te testen.

Over Floriënt

Ik citeer even de tekst op hun website: Floriënt is de oudste online bloemenaanbieder in Nederland voor het online bestellen en laten bezorgen van boeketten en andere leuke geschenken. Floriënt is de eerste online bloemenverkoper in Nederland. We versturen altijd de meest verse bloemen naar de ontvanger. Naast verse boeketten vind je bij Floriënt tal van andere cadeaus zoals fruitmanden. Cadeaus worden op elk fysiek adres in Nederland en België bezorgd. Je kunt natuurlijk ook voor jezelf bestellen! Omdat Floriënt werkt met een eigen productieafdeling kunnen wij snel schakelen en ook speciale wensen in behandeling te nemen.

Florient
Het geleverde verrassingsboeket

What’s in a name?

Right, de eerste dus, dat zeggen ze allemaal. Dat van de verse bloemen klopt wel, in mijn geval dan. En ik vind het leuk dat ze als enige melden dat je ook voor jezelf kunt bestellen. Zit je trouwens te twijfelen tussen Floriënt en Frederique’s Choice? Is één en dezelfde club, zelfs de website is identiek. Alleen heeft laatstgenoemde overal foto’s van oud topmodel Fréderique van der Wal tussen staan.

Floriënt heeft in alle prijsklassen een boeket of bloemcadeau. Van bloemzaadjes tot brievenbusbloemen en van boeketten tot planten, alles is er te vinden. Wel fijn als je iets leuks wilt sturen maar weinig budget hebt. Mijn budget is 19,05, na aftrek van de bezorgkosten van 5,95. Ik vind alleen de boeketten op de site niet erg aantrekkelijk, dus ik besluit voor het verrassingsboeket van 19,95 te gaan.

Echt een verrassing

Bestellen is wederom eenvoudig, de website is duidelijk en heel uitgebreid in informatievoorziening. Ze leveren van dinsdag t/m zaterdag tussen 9 en 17 uur via Packs Special Care (op maandag via lokale bloemisten). Ai, dat zijn mijn koeriersvrienden van Greetz (zie blog daarover). Maar afijn, ik krijg een bevestiging van bestelling, een losse factuur en later een verzendbevestiging met Track&Trace. De koerier hanteert andere tijden, zo blijkt. Ik kan mijn pakket de volgende ochtend verwachten tussen 8 en 12 uur.

Florient
Het boeket wordt geleverd in een stevige doos

Om 11.15 uur die ochtend staat de koerier op de stoep met een grote doos. Daarin tref ik een mooie bos lila bloemen. Omdat het een seizoensboeket betreft zitten er tulpen tussen. Nu ben ik gék op tulpen, maar misschien weet je uit ervaring dat die dingen enorm de vaas uitgroeien. Ik vind ze daarom nooit zo mooi in een gemengde bos. Maar ik ben verliefd op de kleur. Zelf zou ik nooit een compleet lila boeket hebben besteld, ik ben echt verrast. Om deze reden is het best leuk een bos naar jezelf te versturen.

Slangen van Medusa

Het boeket zit stevig in de doos, ik krijg ze er amper uit, en de bloemen zitten met hun voetjes in een vochtig zakje. Er zit bloemenvoeding bij en verzorgingstips. Conform opdracht zet ik ze in een vaas. Het kaartje erbij is overigens echt intense treurnis en slecht afgescheurd ook.

Florient
Het kaartje is een slecht afgescheurd treurnisje

Maar zoals al verwacht met de tulpen, na een paar dagen kronkelen die dingen als de Slangen van Medusa uit de vaas. De kleine bloemetjes vallen een beetje uit en zo is het genot van mijn bos eigenlijk na een dag of vier wel verdwenen. Echt een groot minpunt. Ik heb ook sterk het idee dat deze bos niet is samengesteld door een ervaren bloembinder. ondanks dat de kleuren heel mooi zijn, heb ik het gevoel dat de verschillende soorten niet goed bij elkaar in een vaas gaan. Maar dat is mijn mening, ik ben geen kenner.

Florient
De bos na vier dagen

Conclusie

Floriënt levert prima bloemen en ik ben echt verrast door het boeket. De bezorging is netjes en vlot. Al vind ik het persoonlijk leuker om een bos niet in een doos te krijgen. Voordeel is wel dat je niet afhankelijk bent van de bui van een lokale bloemist.

De website is niet heel aantrekkelijk, de boeketten spreken mij maar weinig aan. Ik vind ze geen meerwaarde hebben tegenover andere bloemenbezorgdiensten. Behalve het bloemenabonnement, die ben ik nog niet eerder tegen gekomen.

Kortom, niet mijn persoonlijke favoriet maar een prima bedrijf om een verrassing te bestellen.

 

NB De bloemen zijn eind april 2019 besteld en bezorgd. Dit bericht is begin mei 2019 geschreven. Ik word niet gesponsord en betaal alles zelf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.