Bloemenbezorgdienst Fleurop

Fleurop

Fleurop is, voor mij althans, wel de meest bekende bloemenbezorgdienst. Ik bedoel daar mee dat ik Fleurop al ruim voor het internettijdperk kende. Vroeger ging je naar de plaatselijke bloemist om een boeket te bestellen. Als de bloemist was aangesloten bij Fleurop, dan verzorgden zij de bezorging. Nu was ik vroeger nog niet zo van het bloemen versturen, want waarom naar de winkel en dan laten verzenden? Dat was alleen handig als iemand ver weg woonde. Maar Fleurop opereert inmiddels ook al lang op het web, dus deze dienst moest zeker meegenomen worden in mijn Moederdagblog.

Luchtig voorjaar

Volgens Fleurop zelf zijn zij de eerste officiële webwinkel van Nederland. Of dat nu alleen om bloemen gaat of in het algemeen, dat staat er niet duidelijk. Het idee voor de bloemenverzendservice wordt in 1908 in Duitsland geboren en Fleurop verschijnt in 1921 in Nederland als bezorgservice voor bloemen. Ze bestaan inmiddels al bijna honderd jaar, dus ik ben vast niet de enige die Fleurop kent uit haar jeugd.

Op de website staat een ruime keus aan boeketten met namen als “Blij’, ‘Zachte wind’ en ‘Lentezon’. Bezorgen kost 6,95, een kaartje is gratis, dus er is 18,05 budget. Dat blijkt lastig, want er zijn aardig wat boeketten te vinden voor 16,95, maar daarna springt de prijs al snel door naar 19,95. Dus ik kies ‘Luchtig voorjaar’ voor 16,95. Bij doorklikken staat de bos echter direct op ‘middel’ terwijl de vanaf prijzen natuurlijk gelden voor ‘klein’. Let daar op.

Fleurop
Een greep uit het assortiment

Netjes gebeld

Wel is het boeket goed te zien op grote foto’s, wat erg prettig is. Als je op tijd bent kun je nog voor dezelfde dag bestellen, anders wordt het de volgende dag (behalve zondag) of de dag die je zelf aangeeft. Het allerfijnst aan Fleurop vind ik dat je bij bestelling een voorkeur kunt aangeven voor ochtend- of middaglevering, zónder extra kosten. Ze garanderen niks, maar ik heb twee keer getest in verschillende regio’s en daar kwamen ze het na. Je kunt bij stap 2 tekst invullen voor een kaartje en ook een cadeau meesturen als chocolade of een knuffel.

Ik plaats de bestelling en krijg netjes een bevestiging. Nog geen half uur later word ik gebeld door Fleurop. Het blijkt dat de betreffende bloemist enkele bloemen uit het boeket (de dame noemt de namen, maar weet ik veel) niet op voorraad heeft en de vraag is of die vervangen mogen worden. Ik heb geen specifieke voorkeur voor de betreffende bloemen dus van mij mag het aangepast worden.

Vrolijke bezorgster

De volgende ochtend om 10.30 uur staat er een vrolijke dame op de stoep met een prachtig boeket. Ze presenteert de bloemen met zoveel vrolijkheid dat ik me direct jarig voel. Dit is nog eens leuke bezorging! Het boeket is echt boven verwachting mooi. Helaas is het origineel bij het schrijven van dit bericht niet meer op de website te vinden en het boeket is met mijn goedkeuring aangepast, dus een verwachting versus realiteit kan ik niet laten zien. Maar geloof me dat de realiteit echt geweldig is.

Fleurop
Het bijbehorende kaartje

Het kaartje erbij is een beetje sneu geprint ding, maar daar lig ik verder niet wakker van. Er zit bloemenvoeding bij, ik snijd de stelen schuin af (al is het boeket volgens mij nét gebonden) en zet de fleurige bos verse bloemen in een vaas. Een week lang geniet ik met volle teugen van deze schitterende bos. En dat terwijl het boeket één van de goedkopere is op de website. Heel bijzonder.

Conclusie

Fleurop biedt een mooie website met ruime keus aan boeketten. Ze zijn niet heel goedkoop, maar de budgetboeketten zijn al prachtig. De foto’s zijn duidelijk en het bestelproces vlot. De verzender krijgt een bestelbevestiging en direct een mail als de bloemen bezorgd zijn. Het boeket is mooi, de bloemen zijn vers. Het is wel zo dat Fleurop werkt met lokale bloemisten, dus het kan per regio misschien verschillen, maar volgens mij valt dat mee.

Ze zijn dan wel aan de prijzige kant, maar ik verstuur graag bloemen via Fleurop.

 

NB Het boeket is eind maart 2019 besteld en bezorgd. Dit bericht is begin mei 2019 geschreven. Ik word niet gesponsord en betaal alles zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.