Koffiekwark

Koffiekwark met granola, dadels, noten en kokos.

Koffie en kwark, het zijn de twee elementen die mijn motor ’s ochtends aan het draaien brengen. Omdat ik nu eenmaal houd van gemak besloot ik deze twee eens met elkaar te combineren. En wat een fijn resultaat gaf dat! In eerste instantie bouwde ik het als een toetje omdat ik trek had in iets lekkers maar niet veel verantwoords in huis had dat ook mijn lekkere trek zou stillen. Afgetopt met wat banaan, dadel en kokos was het heerlijk voor de zoete trek, maar met granola is het ook een geweldige combinatie. Zeker als de granola gemaakt is met een snufje cacao. Genieten zonder schuldgevoel, ik houd daarvan!

Hoe maak je het:

Het is heel simpel. Neem:

  • circa 250 gram kwark (of net wat je lekker vindt, als het maar lobbig is anders wordt het erg dun met de koffie)
  • 25 ml sterke koffie (ik maak een ristretto van de bruutste Nespresso variant Kazaar)
  • 10 ml agavesiroop (of honing, of ahornsiroop of…. wat je wilt)

Roer dit door elkaar en hoppa! Natuurlijk kun je een beetje spelen met de ingrediënten zodat je of een sterkere koffiesmaak krijgt of een wat zoetere smaak. En dan kun je het aftoppen met alles wat je lekker vindt, als het maar met mate is haha! Ik vind het heerlijk met bijvoorbeeld: banaan, dadels, pure chocola, blauwe bessen, bramen, frambozen, kokos of walnoten en natuurlijk mijn zelfgemaakte granola. Smullen gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.