Bloemenbezorgdienst AH Bloemist

AH Bloemist

Je leest het goed in de kop: de bloemist van Albert Heijn. Deze bezorgdienst bestaat nog niet zo heel lang en biedt slechts een kleine keuze aan boeketten. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, scheelt keuzestress. De boeketsamenstellingen veranderen bij tijd en wijlen, dus er is altijd iets nieuws onder de zon.

Als ik het me goed herinner, begon Albert Heijn in 2018 met deze bloemenbezorgdienst. Eerst vond ik het wat verwarrend, moest je deze boeketten nu bestellen bij je boodschappen? Maar nee, de bloemen staan los van de boodschappen. De boeketten worden vers van de kweker bezorgd door een koeriersdienst. Je kunt er een kaartje bij doen en een cadeautje in de vorm van een reep Delicata chocolade. Bezorgen kost 4,95 en een kaartje 1 euro, dus ik kan een boeket uitzoeken van 19,05.

Net als op de website

Op zoek naar een mooi boeket op de website. Dan blijkt dat AH Bloemist alleen boeketten heeft in de prijscategorieën 15, 20 en 25 euro. Goed, laat ik niet gierig zijn, ik kies voor een boeket van 20 euro. Het wordt het Gemengd boeket, een mooie, kleurrijke bos. Bij het boeket staat exact aangegeven welke bloemen er in zitten, lekker duidelijk. Het bestellen gaat eenvoudig. Er is een ruime keuze aan kaarten, maar je kunt ook zonder kaart bestellen. Let wel op dat je de verzenddatum opgeeft en niet de bezorgdatum.

AH Bloemist
De bos zoals hij uit de doos komt. Op deze manier alsnog leuk om te geven.

Na bestellen krijg ik een bevestigingsmail en ’s avonds krijg ik bericht dat het boeket verzonden is. De volgende ochtend staat er rond 9 uur een koerier op de stoep met een grote doos. Er staat duidelijk op dat er bloemen in zitten. De bloemen zitten netjes in een vochtig zakje, zijn stevig verpakt en zien er prachtig uit! De bos komt exact overeen met het plaatsje op de website. Helaas staat bij het schrijven van dit blog de betreffende bos niet meer online, dus jullie moeten mij op mijn woord geloven.

Twee zakjes bloemenvoedsel

De kaart die erbij zit is van het formaat ansichtkaart, dat zie je niet vaak. Er zitten duidelijke verzorgingstips bij en twee zakjes bloemenvoeding. Eén om direct in het water te doen en één om na vijf dagen in het water te doen. De bos staat schitterend in mijn vaas en mijn moeder, die die dag oppast, is er weg van. Ik geef de bos mee onder voorwaarde dat ze het extra zakje bloemenvoedsel wel toevoegt.

AH Bloemist
De zakjes bloemenvoeding

Natuurlijk vergeet ze dat, maar als ik haar er zes dagen later aan herinner doet ze het alsnog. De bloemen staan er nog mooi bij en ze heeft het idee dat dat tweede zakje eigenlijk niet eens nodig is. Uiteindelijk hebben de bloemen ruim een week gestaan voor ze achteruit gingen in kwaliteit.

AH Bloemist
De bos bloemen na zes dagen

Conclusie

Duidelijke website, goede foto’s van de boeketten, niet te duur, netjes geleverd en…. verse bloemen! Wel jammer dat ze in een doos worden geleverd en dat er maar weinig keuze is in boeketten, maar ik ben fan!

https://www.ahbloemen.nl/

 

NB De bloemen zijn eind maart 2019 besteld en geleverd. Dit blog is eind mei 2019 geschreven. Ik word niet gesponsord en betaal alles zelf. Inmiddels is de bloemenbezorgdienst van AH overgenomen door een derde partij. Deze heb ik niet gereviewd.

 

4 thoughts on “Bloemenbezorgdienst AH Bloemist

  1. Hoi hoi, inmiddels bestaat de AH bloemenservice weer: het is de overgenomen bloemen bestel/bezorgservice van DEEN. Deze hadden ook een beperkte keuze, goede bloemen met versheidgarantie.
    Groeten van Anneke

  2. Goedemiddag, wij hebben een kerstboeket besteld voor onze buren. (Ref.1010406413). Het is niet bij hen afgeleverd, maar ergens in de entrée/hall van ons 20-etages tellende flatgebouw neergezet.. Dit mag toch niet gebeuren. Daar heb ik niet voor betaald. En het Kerstboeket leek helemaal niet op een Kerstboeket…. Graag jullie reacties..

    1. Wat vervelend dat u deze ervaring heeft. Maar zoals u kunt lezen in het artikel ben ik niet van deze bloemenbezorgdienst. Ik heb slechts in 2019 hier een review van gemaakt, naar aanleiding van een eigen bestelling, zie tekst onderaan het artikel. U zult dus echt uw klacht bij de bezorgdienst zelf moeten neerleggen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.