Ideetjes voor Pasen

Bij het vieren van Pasen denk ik altijd direct aan het ontbijt of aan een brunch. Vroeger was bij ons het paasontbijt best een happening. We ontbeten als gezin nooit samen, behalve met feestdagen. En vooral met Pasen werd er flink uitgepakt: paasbrood, matzes (op mijn verzoek), gekookte eitjes, vers sap, luxe vleeswaren. Of we gingen buiten de deur brunchen. Nu ik een eigen gezin heb, houd ik het voorlopig lekker bij een uitgebreid paasontbijt en wat lekkernijen tussendoor. Ik heb wat inspiratie opgeschreven. Enjoy!

Frisse limoen-honing granola

limoen-honing granola

Geen ontbijt zonder granola hier in huis. En deze frisse limoen-honing granola past perfect bij een zonnig Pasen! Kijk voor meer granolarecepten onder het kopje ontbijt of bij 10x granola.

Paassmoothie

Paassmoothie

Neem een paar leuke, grote glazen (zoals deze weckflesjes), maak een sapje van je favoriete gele fruit, of koop deze in de winkel, giet het glas voor 1/3 vol met het sap. Neem een pak milde magere yoghurt en giet dit erbij. Super makkelijk, lekker en je hebt een feestje op tafel staan!

Mango yoghurttaart met witte chocolade

paastaart

Deze taart is heel fris, makkelijk te maken en echt té lekker! Echt één om aan je visite voor te zetten of als toetje te eten na de brunch of het diner. Klik hier voor het recept.

Chocolade eieren met fruit

Paaseieren met fruit

Wil je je fruit een beetje leuk presenteren, doe het dan in een hol chocolade ei. Geen straf om op te eten!

Quiche

broccoli zalm quiche

Een quiche doet het altijd goed bij de brunch. Lekker makkelijk ook, want je kunt hem de dag vantevoren al maken. Op mijn website staan diverse quicherecepten, zoals deze heerlijke quiche met broccoli en zalm.

Scones

Paasscones

Bij een uitgebreid paasontbijt of -brunch horen wat mij betreft scones zeker een plekje te hebben. Ik heb een toprecept voor de perfecte Engelse scones.

Bokkenpootjestiramisu met advocaat

bokkenpootjestiramisu

Advocaat hoort er echt wel bij met Pasen. Deze bokkenpootjestiramisu met advocaat is lekker als toetje of als gebakje bij de koffie.

Wentelteefjes van rozijnenbrood

wentelteefjes rozijnenbrood

Wentelteefjes zijn sowieso een goed idee op de ontbijttafel. Snel gemaakt en ontzettend lekker! Deze wentelteefjes van rozijnenbrood passen perfect bij een paasontbijt!

Paastrifle

Paastrifle

Een trifle is een simpel Engels dessert en staat, door de verschillende laagjes in het glas, superleuk op de ontbijt- of brunchtafel! In deze paastrifle zit cake, custard en aardbeien. Officieel hoor je de cake te besprenkelen met een likeurtje, maar je kunt bijvoorbeeld ook sinaasappelsap gebruiken.

Meer…

Wil je meer ideetjes voor je ontbijt of brunch? Kijk dan eens verder op mijn website voor lekkere recepten. Onder het kopje ontbijt vind je onder andere lekkere ontbijttaartjes en onder het kopje baksels schuilen heerlijke recepten voor bananenbrood. Voor iets hartigs als een quiche of een lekker soepje, kijk je onder diner. Of gebruik de zoekfunctie.

Fijne paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.