Homemade icetea (suikervrij)

IJsthee met citroen en munt

De zon begint weer volop te schijnen en dus wordt het weer tijd voor verfrissende drankjes. Nu drink ik veel water, maar dat wordt op een gegeven moment ook een beetje saai. Als ik zin heb in iets anders neem ik het liefst ijsthee, dat heeft een heerlijk frisse smaak en is dorstlessend. Probleem is dat gewone ijsthee gigantisch veel suiker bevat en dat vind ik dan weer niet zo verfrissend. Daarom maak ik mijn ijsthee zelf. Het is supermakkelijk (en daar houd ik van) en je kunt er de lekkerste variaties mee maken. Bij deze deel ik mijn recept voor homemade icetea gemaakt van rooibosthee.

Hoe maak je het:

Maak 1 liter kokend water en voeg daar twee zakjes rooibosthee aan toe. Snijd ondertussen een klein stukje geschilde gember in dunne plakjes en rasp de schil van een halve citroen. Voeg de gember en citroenrasp toe aan het water. Hoe lang je het laat trekken hangt af van hoe sterk je je thee wilt. Ik houd niet zo van sterke thee dus de zakjes haal ik er na een paar minuutjes uit. De gember en citroen laat ik nog even meetrekken, maar die kun je er ook tegelijkertijd met de theezakjes uithalen. Giet de thee over in een kan en gebruik een theezeef zodat de gember en citroenschil niet meekomen.

Laat de thee afkoelen tot het lauw is. Voeg vervolgens het sap van de halve citroen, enkele blaadjes munt en twee eetlepels honing toe. Roer dit goed door en zet de kan in de koelkast. Na een uurtje of twee à drie is het lekker koel en drinkbaar. Serveer met een partje citroen en ijsblokjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.