Granolataartjes

Granolataartjes met kwark en fruit

Laatst kwam ik op Pinterest een foto tegen van taartjes gemaakt van granola. Het water liep me direct in de mond, want ik ben echt verslaafd aan granola en aan taartjes! Dat moet makkelijk te maken zijn, dacht ik. En aangezien ik toch weer een pot granola moest maken, besloot ik wat van die taartjes te maken. Maar helaas, de eerste poging faalde. De taartjes vielen bij het uit de vorm halen volledig uit elkaar. Waarschijnlijk omdat ik zonnebloemolie gebruik voor mijn granola, dat hardt niet echt uit. Dus bij poging twee gebruikte ik kokosolie en jawel, ik kreeg mooie, stevige granolataartbodempjes. Was nog wel een gedoe ze uit de vorm te krijgen, maar uiteindelijk had ik er een paar over die heel waren gebleven. De bodempjes die uit elkaar waren gevallen, heb ik gewoon bij mijn pot granola gevoegd.

Zelf maken

Heb je zin om zelf ook eens granolataartjes te maken? Het is eigenlijk heel simpel. Je maakt gewoon een granolamengsel zoals bijvoorbeeld uit dit recept. Vervang echter de zonnebloemolie door kokosolie en laat de noten eruit. Neem een  siliconen muffinvorm en vul de bodem van de vormpjes met het granolamengsel. Druk het goed aan met een lepel.

Zet de vorm in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de taartjes in circa 15 minuten mooi bruin. Haal vervolgens de vorm uit de oven en druk de taartjes nog even goed aan. Laat vervolgens volledig afkoelen en haal de taartjes voorzichtig uit de vorm. Top de taartjes af met een klodder kwark en wat vers fruit en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Tip: heb je geen silliconen muffinvorm bij de hand, dan kun je ook bijvoorbeeld tartelettevormpjes gebruiken of je maakt vormpjes van aluminiumfolie. Neem hiervoor een klein, rond kommetje of kopje en wikkel wat aluminiumfolie om de onderkant. Haal het kommetje eruit en je hebt nu een bakje van aluminiumfolie.

Aluminiumbakje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.