L’oro Nero schenkt zwart goud in het Paleiskwartier

l'Oro Nero Den Bosch

L’Oro Nero is sinds 28 oktober 2022 definitief gesloten

 

Mijn laptop verbindt er al automatisch met de WiFi en ik vrees dat eigenaar Thijs me langzaam begint te herkennen. L’oro Nero in het Paleiskwartier van Den Bosch is één van mijn favoriete tentjes om even te ontsnappen aan de hectiek van de dag. Het is maar goed dat ik er inmiddels niet meer om de hoek woon, anders zat ik er iedere dag. Fijne sfeer, leuk personeel en zalige koffie.

Nippen van een cappuccino

Het Paleiskwartier wordt steeds meer booming. De bewoners zijn voornamelijk yuppen en belegen Bosschenaren, maar de horeca wordt voornamelijk bevolkt door studenten en medewerkers van de omliggende kantoren. Ooit woonde ik er ook. Toen stelde het nog weinig voor. Een halfbakken sushitent, dubieuze friettent met de naam Kwibus en de Subway. Wat later kwam de betere horeca een beetje op gang met Brasserie van Heinde, Bagels & Beans, brouwerij Jongens van de Wit en Pollevie (ga hier eten mensen!).

L'oro Nero Den Bosch L'oro Nero Den Bosch

Maar goed, mijn man en ik waren yup af, want er kwam gezinsuitbreiding en nu wonen we tussen de andere gezinnen, speeltuinen en basisscholen. Sinds ons vertrek uit het Paleiskwartier wordt er flink gebouwd en zijn er een bioscoop, speeltuin en diverse leuke horecazaakjes bij gekomen. Eén daarvan is de Italiaanse koffiebar L’oro Nero. En om deze reden kom ik nog graag in mijn oude buurtje. In de vroege ochtenduren (ze gaan al om 8.30 uur open, hoera!) kun je er heerlijk werken of, al nippend aan een romige cappuccino of stevige espresso, uit het raam staren naar chagrijnige studenten op weg naar school.

Italian attitude

Laatst moest mijn man vroeg op pad, zoon was bij opa, dus ik greep mijn kans. Op de menukaart staan namelijk een paar fijne ontbijtopties. Niet te gek, gewoon een vers croissantje of een bakje yoghurt met granola en/of fruit. Ik nam lekker alles, inclusief een kleine, verse jus en een cappuccino. Niet helemaal volgens Italiaans gebruik, maar ik ben nu eenmaal een Hollandse veelvraat en ontbijt graag uitgebreid. En uitgebreid was het. Pfoe, ik zat er goed vol van! Het croissantje moest nog even in de oven dus ik kreeg eerst cappuccino met mijn yoghurtje en daarna een zalig warm croissantje. Ook weer met een cappuccino. Daarna kon ik rollend verder.

l'Oro Nero Den Bosch l'Oro Nero Den Bosch

Wil je geen ontbijtje, dan hebben ze ook heerlijke gebakjes (waaronder cannoli!), lunch of borrelhapjes. Ook kun je er naast koffie natuurlijk thee, fris en wijn krijgen. Alles met een Italiaans tintje, dus Italiaanse frisdranken, Italiaanse panini, Italiaanse borrelhapjes en Italiaanse wijnen. En… in de zonnige maanden (lees april tot oktober): Italiaans ijs!

Maar ik kom daar voornamelijk voor de koffie. L’oro Nero heeft een Italian attitude, dus staat er een Manetti koffiemachine op de bar te pronken. Manetti maakt biologische espressobonen volgens Italiaanse familietraditie.  Dus ja, het Italiaanse gevoel krijg je er wel. Zeker tijdens die zonnige maanden, dan hebben ze namelijk een fijn terrasje waar je je koffie kunt drinken of ijsje kunt eten.

L'oro Nero Den Bosch

Stijlvol toilet

Naast dat het zaakje gerund wordt door een ontzettend gastvrije en perfectionistische vent, die altijd in is voor een praatje maar je ook lekker rustig laat werken, vind ik de sfeer er gewoon top. Ik vind het iedere keer weer een genot om er een paar uurtjes door te brengen. Een mooie, langgerekte bar, een stoere loungebank en stijlvol, strak interieur met een industrieel tintje. Zelfs het toilet heeft stijl. Genoeg stopcontacten voor je laptop (in de zaak, niet op de wc) en gratis WiFi. Ja, ik vermaak me daar wel.

l'Oro Nero Den Bosch l'Oro Nero Den Bosch

Het wonen in het Paleiskwartier mis ik niet echt. Maar met dit soort fijne tentjes is het toch wel een beetje jammer dat ik ik er niet meer zo even naartoe kan hobbelen. Maar misschien maar beter ook. Ik weet namelijk geen Italiaanse maat te houden en zal er dan snel niet meer door de deur passen…

https://www.facebook.com/loronerodenbosch/

L'oro Nero Den Bosch L'oro Nero Den Bosch

P.S. Nee, ik krijg hier geen gratis koffie voor. Ik typ dit stukje geheel belangeloos omdat ik gewoon enthousiast ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.