Mango passievrucht brownie (Choco chip bakmix van Leev)

De Chocolate Chip Cake van Leev, nummer drie om te testen. Ik moet wel zeggen, bij choco chip denk ik meer aan een vanillecake met chocoladestukjes. Net als een chocochip koekje zeg maar. Dit is echter een full monty chocoladecake. En daar doe je dan stukjes pure chocolade doorheen. Dat zijn die chips dan. Nou ja, okee. Ik maakte er een brownie van met mango, kokos en passievrucht. Superlekker, zowel de cake als mijn toevoegingen. Al had ik wel ruzie met het glazuur….

De uitdaging is om van het beslag uit het pakje een origineel recept te creëren. En met chocoladecake kun je zoveel kanten op. Ik vond het echt wel een ding, want wat is nou origineel? Alles is al duizend keer bedacht en het moet ook wel lekker blijven. Daarbij wilde ik de cake niet al te veel veranderen anders kun je hem ook niet testen. Ik bedacht allerlei variaties met ruby chocolade, witte chocolade en koekjes. Maar ja, het is eigenlijk wel zonde om een bakmix, waar zoveel moeite is gedaan om hem ‘gezonder’ te houden, vol te gooien met calorieën.

Tropisch

Iets met fruit dan, dat is altijd goed. Veel fruit past ook wel bij chocoladecake, zoals aardbeien, peer, frambozen en banaan. Ik besloot voor iets tropisch te gaan: mango. En passievrucht, want daar ben ik echt zó gek op! Een glazuur van passievrucht, ja, dat zou het worden. En mango door de cake, samen met kokos.

Dat glazuur, dat zou toch een piece of cake zijn. En dus ging ik aan de slag. Maar zo makkelijk was het helemaal niet. Althans, niet als je calorieën probeert te vermijden. Eerst had ik een vrij dun glazuur, zag er heerlijk uit, smaakte goed. Maar toen ik het over de brownie uitsmeerde leek het meer of er een passievrucht overheen geëjaculeerd had. Ja sorry voor deze omschrijving, je hebt er vast een beeld bij, maar zo was het gewoon echt.

Super lekkere cake!

De cake, of brownie, was wél heel goed gelukt. Ik had pure chocolade, mangostukjes en geraspte kokos aan het beslag toegevoegd. Vervolgens had ik de cake gebakken in een brownievorm. De temperatuur iets lager dan aangeraden (en ik gebruikte voor het eerst de boven- en onderwarmte stand op mijn oven) en iets korter qua baktijd. Na die kwartier had ik echt een perfecte cake. Luchtig en vol van chocoladesmaak. Ik denk dat deze niet onder doet voor andere bakmixen uit een pak. Het gebruik van olie in plaats van boter maakt deze cake denk ik zo luchtig. Echt een goed ding!

Ik begreep wel van andere foodbloggers die de cake al hadden gemaakt dat hele pure chocolade, zoals mijn lievelings 85%, wat te heftig is en de cake er niet lekkerder van wordt. Ik gebruikte dus 70%. Maar ik kan me voorstellen dat dat voor zoetekauwen nog te heftig is. Wel jammer, want dan komt er uiteindelijk steeds meer suiker in je cake. Maar da’s een smaak kwestie.

En de mango en kokos er door waren een topper! Okee, het glazuur was dus een beetje een misser. De brownie ging er alleen maar vreselijk van plakken, haha! Ik at lekker een stukje in combinatie met mangokwark en de resterende stukjes mango.

Glazuur perikelen

Maar dat glazuur… Ik besloot het opnieuw te gaan maken. Dit keer dan toch maar met poedersuiker, daar krijg je toch het beste glazuur van. En een klontje boter voor de stevigheid. De brownie was al een topper met de mango en kokos, dus een ‘gezond’ recept was al gelukt. Maar ik wilde voor het mooie plaatje echt die passievrucht er bij. Dus poging twee voor glazuur. Dit keer ging het beter. Lekker stevig, dik glazuur. Dus iks meerde het rijkelijk op de brownie.

Maar de brownie was nog iets te warm ofzo. Of het glazuur toch niet stevig genoeg. Het droop er al snel af. Ach, dripping effect, best leuk. Even in de koelkast om uit te harden. Dat was echter een missertje. De donkere cake begon door het glazuur heen te schijnen en toen ik de foto’s maakte leek het meer een brownie met een gegratineerd kaaslaagje. Dat lijkt me nu niet echt een top combinatie. Het smaakte verder wel lekker, dus volgende keer maar niet in de koelkast dus. En ik had wellicht de poedersuiker ook moeten zeven, iets met klontjes.

brownie passievrucht
Dit dus: cake nog te warm, glazuur niet goed uitgehard… Drama, maar wél erg lekker!

Dus, misschien maak ik hem nog een derde keer, zal Leev blij mee zijn. Pauline vast ook wel. En mijn man ook, haha! Echt, een superlekker recept, zeker maken!

Wat gaat erin (brownievorm 25×25 cm):

Cake:

  • 1 pak Choco Chip Cakemix van Leev i.s.m. Uit Pauline’s Keuken
  • 75 gram pure chocolade 70%
  • 150 gram mango
  • 50 gram kokosschaafsel
  • 4 eieren
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 75 ml melk

Glazuur:

  • 150 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels passievruchtpulp (ca. 2-3 passievruchten)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed de brownievorm met een bakpapiertje. Mix de eieren, zonnebloemolie en melk luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Hak de chocolade grof en voeg de stukjes toe aan het beslag. Voeg tevens de mangoblokjes en kokosrasp toe. Meng kort.Bak de brownie in 45 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Let er dan wel op dat je niet in een stukje gesmolten chocolade prikt 😉 Laat de cake goed afkoelen buiten de vorm op een taartrooster.

Voor het glazuur hak je de boter in kleine brokjes. Mix het luchtig met een garde. Zeef de poedersuiker en voeg dit beetje voor beetje toe aan de boter. Voeg tussendoor steeds een eetlepel passievruchtpulp toe. Uiteindelijk hoort het glazuur mooi glad te zijn. Smeer het over de afgekoelde brownie en laat wat uitharden op een koele plaats (maar niet in de koelkast zou ik zeggen).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.