Speltpannenkoekjes

Speltpannenkoekjes maakte ik eerder toen ik eens zin had in een stevig ontbijt. Dat was zo’n groot succes dat ik ze op vaderdag in de herhaling gooide, extra feestelijk! Deze pannenkoekjes zijn precies goed. Niet te droog, niet te vet en ze zijn een stuk gezonder dan wat je uit een pakje trekt. Of nog erger: zo’n plastic fles die je eerst een kwartier moet schudden.

Wat heb je nodig?

Voor 12 pannenkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram speltbloem
  • 60 gram boekweitmeel
  • 600ml. melk
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • Olie om in te bakken (ik gebruik zonnebloemolie)

Bereidingswijze

Doe de bloem en het boekweitmeel in de mengkom van je mixer. Omdat het beslag nogal snel gaat klonteren, is het verstandig om de bloem en het boekweitmeel te zeven voordat je het gaat mixen. Voeg de eieren toe en laat, terwijl je de melk langzaam aan het beslag toevoegt, de mixer er een glad beslag van kloppen.

Pannenkoekjes bakken
Om kleine pannenkoekjes te bakken, gebruik ik een bakring van ongeveer 12 centimeter.

Om de kleine pannenkoekjes te krijgen zoals op de foto, heb ik een bakring van ongeveer 12 cm. gebruikt die ik in het midden van mijn koekenpan zet. Giet er een beetje beslag in en lekker laten bakken. Heb je je pannenkoek liever op z’n Hollands, dan laat je het beslag lekker door je hele pan vloeien. Let wel op dat dit beslag wat dikker is dan wat je misschien gewend bent uit een pakje. Je kunt hier dan ook niet zo makkelijk hele dunne pannenkoeken mee bakken. Het beslag is ook wat zwaarder, dus roer het steeds even goed door voordat je je volgende koek gaat bakken.

Heerlijk met bosvruchten en een beetje agavesiroop. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.