Blendz Coffee Oosterhout

Blendz Coffee

Op mijn lijstje van ‘koffietentjes to go’ stond al lange tijd Espressobar Hugo in Oosterhout. Toen ik op een goede dag eindelijk eens het pand aan de Markt 24 betrad, was het veranderd van naam: Blendz Coffee. Dat begint al goed! Ik vind het perfect passen bij een tentje als dit.

Wie het centrum van Oosterhout niet kent zal verbaasd zijn. Zeker in de zomer is het best een levendige plaats. Aan de Markt rondom de Basiliek zitten genoeg leuke horecazaakjes met gezellige terrassen en ook de winkelliefhebber komt er goed aan zijn trekken. In de winter is het eveneens goed toeven. Zeker als je bij Blendz binnen stapt.

‘Wat is er nu leuker dan iemand een klein beetje gelukkiger maken?’ Vanuit deze visie en de liefde voor al het lekkers heeft Arnold in 2015 Espressobar Hugo Oosterhout overgenomen. Sinds november 2018 is hier Blendz Coffee geboren. Na een grote restyling en wat verbeterpunten voelt Blendz Coffee voor Arnold inmiddels als een tweede thuis en zo zou dit voor iedereen moeten voelen! Met onze warme en huiselijke uitstraling willen we van elk moment een verwenmoment maken.

Er staan talloze soorten koffie, koffiespecials en warme chocolademelk op de kaart. Wat dacht je van een zalige flat white, KitKat ruby coffee, Dirty Chai latte of Malteser choco? Ai, keuzestress!

Gelukkig ben ik zelf nooit zo van de zoete koffie met siroop, dus een cappuccino of flat white is al snel gekozen. Er blinkt een schitterende Spirit koffiemachine van Kees van der Westen op de bar. Welke Kees? Geloof mij, deze man snapt koffiemachines. Als de barista in kwestie dan ook weet hoe er mee om te gaan, heb je perfect koffie.

Koffie kunstwerk

En dat weten de barista’s van Blendz wel. Ten eerste krijg ik in mijn cappuccino een superstrakke latte art. Zelfs als ik een slok neem is het kunstwerkje nog te zien, I like! De verhouding melkschuim, melk en koffie is perfect. Als ik dit soort koffie drink snap ik echt niet waarom mensen nog naar de Hema gaan voor zo’n bak slootwater. Het mag dan goedkoop zijn, ik betaal liever wat meer voor een bakkie waar ik écht van geniet! En die er ook nog leuk uitziet. Het oog wil ook wat hè, zo’n bruine vlek in je melkschuim kun je thuis ook maken met de Senseo Latte Select.

Blendz Coffee

Naast de koffiemachine staat er nog een pronkstuk op de bar: de taartenvitrine. Ik houd mij in. Bij mijn eerste bezoek geniet ik van alleen koffie, bij mijn tweede bezoek waag ik mij aan een ontbijtje en een smoothie. Ik kies (hoe onverwachts) de Griekse yoghurt met granola en fruit, mijn man neemt de Sandwich Griekse stijl met gegrilde courgette, feta, zwarte olijven en hummus. Daarbij drinken we een Caribbean en een Lovely Green, zoals onze smoothies genoemd zijn.

Stijlvol

Het is erg druk in de zaak en ik moet eerlijk zeggen, ik had de inrichting anders gedaan. Achterin zijn gezellige zithoekjes, in het midden een grote tafel en langs de bar tafeltjes voor twee. De zithoekjes zijn al rap vol, want je gaat niet snel bij anderen op een bank zitten. Althans, ik doe dat niet en ik zit ook niet te wachten op een stel theeleuten bij mij op de bank. Aan de tafeltjes zit je erg dicht op elkaar en nabij de buitendeur, dat is in de winter niet altijd een feest. Een pluspunt is wel de open keuken. Ook is de inrichting erg stijlvol en warm.

Blendz Coffee  Blendz Coffee

Blendz Coffee   Blendz Coffee

Het eten is heerlijk en met zorg bereid. De granola had van mij iets minder zoet gemogen, maar dat is een kwestie van smaak, veel mensen houden juist van dat zoete. Het zijn goede porties en ook de smoothieglazen zijn goed gevuld. Daarbij zijn ze ook erg lekker en fris (de smoothies hè, niet de glazen). Ik had mijn oog laten vallen op een Café Chocolato als ’toetje’ maar die laat ik toch maar aan mij voorbijgaan wegens een erg vol buikje. Reden om nog eens terug te komen!

Leuk om te weten: Blendz geeft ook barista workshops!

https://blendzcoffee.nl/

Blendz Coffee   Blendz Coffee

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.