Cocktailsaus light

cocktailsaus light

Eén van de lekkerste sauzen vind ik toch wel whisky-cocktailsaus. Eigenlijk ben ik niet zo’n sausliefhebber, maar als ik dan een sausje ergens overheen gooi, moet ‘ie wel lekker zijn. En niet al te calorierijk graag. Dit cocktailsausje (yep, zonder whisky) is heel lekker en light.

Ik noem het expres ‘light’ want gezond is het natuurlijk niet. Net als bijvoorbeeld cola light kun je dit prima inpassen in een gezonde leefstijl, echter wel met mate. Gebruik lekker een beetje in de clubsandwich salade, als dressing. Heerlijk!

Lees etiketten!

Deze cocktailsaus heb ik gemaakt met de mayonaise op yoghurtbasis van Albert Heijn. Die bevat véél minder calorieën, vet en suiker dan gewone mayonaise. Er is ook een suikervrije variant, die niet op basis van magere yoghurt is. Let daarbij wel op dat daar nog steeds veel calorieën en verzadigde vetten in zitten! Laat je nooit verleiden door kreten als ‘0% vet’ en ‘zonder suiker’. Lees altijd de etiketten.

Afijn, nu het recept. Je kunt er whisky door doen, maar ik gebruik worcestersaus. Ik ben namelijk geen whiskydrinker, dus om nu een fles te kopen speciaal voor dit doel… Beetje overdreven vind ik en de smaak komt aardig overeen met ’the real deal’ (lees: uit een flesje van Calvé). Sterker nog: ik vind ‘m veel lekkerder! 😉

Wat zit erin (100 ml.):

  • 50 ml mayonaise op basis van magere yoghurt (AH huismerk)
  • 25 ml ketchup zonder toegevoegde suiker (AH huismerk)
  • 25 ml magere yoghurt
  • 5-6 druppels worcestersaus
  • klein snufje gemalen peper

Hoe maak je het:

Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef even of je hem zo lekker vindt en voeg eventueel naar smaak iets meer ketchup, mayo of worcestersaus toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.