Deliciousness and coffee @Coffeelicious

Coffeelicious

Coffeelicious heeft nog slechts één vestiging aan Wijnstraat 182 in Dordrecht.

Als je het lef hebt je zaak Coffeelicious te noemen, dan moet je dat ook wel waar maken. En dat doen ze bij Coffeelicious! De horecazaak met vestigingen in Dordrecht, Rotterdam, Breda en Den Haag serveert prettige koffie, delicieuze taartjes en een heerlijk ontbijt of lunch. Alle panden stralen dezelfde sfeer uit, gezellig en knus.

Coffeelicious   Coffeelicious

Eerlijk, ik ben slechts in twee vestigingen geweest, die in Breda en Dordrecht. In Dordrecht hebben ze overigens twee filialen. Eén in de binnenstad en één in Museum Huis van Gijn. Die laatste heb ik bezocht. Waar Breda in een drukke (winkel)straat ligt, is deze Dordste Coffeelicious een baken van rust. Ik heb geen flauw idee wat je in dat museum kunt zien, maar grote kans dat je lekker bij de koffie en taart blijft hangen. Vooral in de zomer is het leuk, ze hebben een heerlijke tuin!

In 2012 openden Fiona Stoger, haar man Marc en haar moeder Joan hun eerste ontbijt- en lunchroom in Dordrecht. Coffeelicious breidde vrij snel uit dankzij hun gastvrijheid, geweldige zelfgemaakte taarten, gezond ontbijt en lunch. In 2018 kwam Fiona’s broer Wesley ook bij het team en opende Coffeelicious nog restaurant in Dordrecht, gevolgd door Rotterdam, Breda en Den Haag. In 2014 wonnen ze de prijs voor ‘beste koffie’ van Misset Horeca.

De menukaarten verschillen iets per vestiging, maar allen staan ze boordevol lekkers! Zo genoten we in Breda van heerlijke pancakes, toast met avocado, taart en sapjes. Bij Huis van Gijn deden we ons tegoed aan een heerlijk stukje taart, scones, warme chocolademelk en fruit. En natuurlijk koffie, voornamelijk cappuccino en flat white. Er is aan iedereen gedacht, dus of je nu van hartig, zoet, vegan of vegetarisch houdt, er staat zeker wat voor je tussen! Het wordt ook geserveerd op té leuk servies. Van dat kneuterige bloemetjesgedoe, heerlijk.

Coffeelicious   Coffeelicious

Coffeelicious   Coffeelicious

Half uur dubben

En de koffie is heerlijk! Goed warm, fijn van smaak, top! De taarten zijn niet te versmaden. Zoveel huisgemaakt lekkers! De eerste keer dat ik in Breda een puntje nam, heb ik zowat een half uur staan dubben welke ik nu wilde proeven. De taarten staan rijkelijk gepresenteerd op de balie en zijn echt om door een ringetje te halen. Dus kies maar: red velvet, carrotcake, coffeeliciouscake… Overigens zijn de pancakes ook een topper! Best zoet, maar zó vullend. Je eet de rest van de dag zowat niks meer.

Bij het restaurant in Breda wil het nog wel eens druk zijn, té druk naar mijn idee (van de overige vestigingen weet ik dat niet). Het kan soms wat langer duren voor je je koffie of lunch krijgt. Ook gaat het afruimen niet heel vlot. Ik kan het echter niet als minpunt aanstippen, aangezien het personeel duidelijk hard werkt. Ook zijn ze altijd vriendelijk. Dus hoe erg is het als je even iets langer moet wachten? Ik zit er graag en als ik haast zou hebben geef ik dat gewoon aan. Maar haast terwijl ik lekker koffie drink? Nee joh. En anders is de koffie en het lekkers ook to go verkrijgbaar.

Coffeelicious   Coffeelicious

Instagrammable

Trouwens, heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan bezorgen ze ook. Of je bestelt een heerlijke taart voor je verjaardag. Ik zou overigens mijn verjaardag dáár vieren, want ze versieren je tafel op reservering. Ook snappen ze het fenomeen Instagram, je kunt er namelijk een Instagrammable tafel bestellen. Dat soort dingen vind ik leuk. Doe gewoon eens gek en reserveer zo’n tafel met gouden ballonnen! Kost een paar euro extra, maar je maakt wel de blits bij je vrienden (of lekker bij jezelf).

Al met al kunnen zich zeker Coffeelicious noemen! Van mij mogen ze nog verder uitbreiden. Den Bosch kan wel een vestiging gebruiken, Tilburg en Eindhoven ook. Dan zit ik er hoor, als eerste!

Coffeelicious

https://www.coffeelicious.nl/

Coffeelicious   Coffeelicious

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.