Koffie leuten bij Leut in Oisterwijk

Koffiebar Leut Oisterwijk

Ben je wel eens in het Brabantse Oisterwijk geweest? Niet? Dan moet je dat heel snel eens gaan doen! De Parel in ’t Groen ligt ten oosten van Tilburg en beschikt over fijne natuur en een gezellige stadskern. Nu houd ik erg van wandelen in de natuur en winkelen kan mij zo nu en dan ook wel bekoren, maar zoals jullie weten drink ik graag lekkere koffie. En dat kan bij koffiebar Leut.

Enige tijd geleden plaatste ik al een blogje over Keuken Van Leer, waar je echt eens een keer heen moet. Maar nu wordt het kiezen, want ook bij koffiebar Leut kun je heerlijke koffie en thee drinken én serveren ze zalige ontbijtjes, lunch, taartjes en high tea. Daarnaast is het ook een superleuk zaakje om cadeautjes te kopen (mag ook lekker voor jezelf zijn).

In de winkel kun je terecht voor de lekkerste biologische koffieboon voor zowel espresso als koffie en zijn er diverse verse theesoorten in verschillende smaken. Ook is het mogelijk om je eigen favoriet te scheppen! Daarnaast kun je bij LEUT terecht voor handige koffie-, en thee tools zoals serviesgoed, theepotten, zeefjes, etc. En ook leuke cadeau artikelen ontbreken niet!

Laatst gingen wij er op een druilerige zaterdagochtend heen om te ontbijten. Het was nog lekker rustig en we begonnen met een cappuccino. Deze werd direct goedgekeurd. Goede koffie die een fijne verhouding heeft met de opgeschuimde melk. De menukaart staat vol met lekkers. We bestellen pannenkoekjes met fruit, yoghurt met fruit en granola en een pannenkoekje voor de kleine, want ook aan kinderen is goed gedacht!

Rond snuffelen

Terwijl ons ontbijtje bereid wordt snuffel ik wat rond in de winkel. Er staan allerlei soorten servies, koffiesmaakjes, stationary, theepotten en -eieren en je kunt er verse thee kopen. Ik sta ernstig te peinzen of er niet binnenkort iemand jarig is die van thee houdt, want er staan superleuke cadeaupakketjes tussen!

Koffiebar Leut Oisterwijk   Koffiebar Leut Oisterwijk

Ook staat de vitrine vol met heerlijke taarten, waaronder de suikervrije gebakjes van Sue. Op de balie staan mooie taartstolpen met muffins, cake en bananenbrood. Maar goed dat ik al een ontbijtje had besteld voor ik al dit lekkers zag, anders was ik zeker overstag gegaan!

Werken of koffie drinken?

Het zaakje zit niet ver van het station en dus hebben ze ook koffie (en lekkers) to go. Daarnaast zijn veel dingen van de kaart, zoals de taarten, (ongebakken) bagels en granola ook om mee naar huis te nemen. Woonde ik maar in Oisterwijk. Dan haalde ik hier lekker mijn koffie voor onderweg of ik ging hier op mijn gemak zitten werken (lees: laptop voor mijn neus en interessant doen onder het genot van een fijn drankje).

Koffiebar Leut Oisterwijk   Koffiebar Leut Oisterwijk

Koffiebar Leut   Koffiebar Leut

Ondertussen is ons ontbijt klaar. Hmmm, vers fruit! Het smaakt allemaal prima en ook de kleine smult enorm. Na het ontbijt laten we ons nog verleiden tot een heerlijke smoothie. Voor mij de Triple Berry en voor mijn man de Morning Glory. Mijn smoothie met aardbei, framboos en bramen is zalig, maar die van mijn man is helemaal een aanrader! Lekker fris en gezond met spinazie, mango, ananas en banaan.

Babyccino

Onze kleine vent zit in zijn kinderstoel lekker te spelen met een puzzel uit het kinderhoekje. Er ligt genoeg voor de kleine bezoekers: boekjes, speelgoed, puzzels… Ze hebben ook een eigen kapstokje voor hun jas en op de kaart staan onder andere een babyccino, ranja en croissant met Nutella.

Koffiebar Leut Oisterwijk   Koffiebar Leut Oisterwijk

Dus, ben je eens in Oisterwijk, breng dan zeker een bezoekje aan Leut! Of ga er gewoon speciaal voor naar toe. Dat is het zeker waard!

https://www.koffiebarleut.nl/

Koffiebar Leut Oisterwijk   Koffiebar Leut Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.