Walnoten-dadeltapenade

Onlangs at ik bij een gezellig tentje in de binnenstad van Utrecht een broodje geitenkaas met walnoten-dadeltapenade. Ik had dit nog nooit op, maar walnoten en dadel zijn altijd een goed plan en het is weer eens iets anders dan geitenkaas met honing. En wat was het lekker! Ik kon wel tien van die broodjes op! Dit wilde ik thuis ook en dus ging ik in mijn keuken aan de slag.

Okee, wat gaat er in…. Walnoten en dadel, dat leek me logisch. Beetje olie om het smeuïg te maken. Hmmm…. wat honing en kaneel? Matcht vast goed. Dus ik mixte alles in mijn keukenmachine en na wat proeven… dadel erbij… mixen, proeven…beetje olie erbij…. mixen, proeven… kwam ik tot een resultaat dat dezelfde smaak had als die van het horecabroodje. Natuurlijk had ik daar ook om de ingrediënten kunnen vragen, maar dat vind ik te simpel. Tenzij er iets in zit wat ik niet kan achterhalen of als ik de smaak met geen mogelijkheid hetzelfde krijg. Geen idee dus of dit hetzelfde is maar dit is mijn versie en die smaakt heerlijk op een broodje geitenkaas!

Wat gaat erin:

  • circa 8 ontpitte dadels
  • handje walnoten
  • 1 eetlepel olie (ik gebruik zonnebloemolie)
  • 1 theelepel honing
  • een snuf kaneel

Verder heb je een keukenmachine nodig.

En dan is het simpel: doe alles in de keukenmachine en mix het tot een geheel, maar wel zo dan het nog wat brokkelig is.

Broodje geitenkaas

Voor het broodje geitenkaas neem je een hard, bruin broodje. Deze snijd je open en het onderkantje beleg je met zachte geitenkaas en een frutje walnoten-dadeltapenade. Leg de broodjes heel even onder de grill van je oven. Niet te lang want dan blakert het zwart. Sprenkel er nog een beetje honing over en serveer het broodje met een handje sla.

De hoeveelheid tapenade is genoeg voor twee flinke broodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.