Toasted & Roasted Den Bosch

Als ik buiten de deur lunch ben ik niet zo van de enorme broodjes (thuis overigens ook niet, dat terzijde). Het liefst eet ik een tosti. Makkelijk, bijna altijd lekker en het stilt de trek. Tenminste, als je een goede tosti hebt. Soms krijg je twee van die laffe casinosneetjes met wat uitgelopen kaas en taaie ham er op. Bij Toasted & Roasted is dat een ander verhaal. Hier krijg je echt een bunkergoede tosti!

Snelle doch lekkere lunch

Ze zitten pas sinds de zomer van 2017 in de Vughterstraat in Den Bosch (er is ook een filiaal in Eindhoven), maar wat mij betreft gaan ze nooit meer weg. En hoewel ik inmiddels niet meer in de Brabantse hoofdstad woon, kom ik er nog wel graag. En dan het liefst in de heerlijke zijstraatjes die nog niet ontdekt zijn door de dagjesmensen.

Toasted & Roasted is een fijne optie voor een snelle doch lekkere lunch. Maar het is ook een prima gelegenheid om te werken. Je zit er redelijk rustig, er zijn stopcontacten en er is wifi. Ik zou het er best even kunnen uithouden, mocht ik aan het werk zijn.

Wij hebben de traditionele tosti in een eigen jasje gestoken! Hiervoor gebruiken wij een mooi rustiek zuurdesem brood dat in de steenoven is voorgebakken. Het afbakken doen wij in het ijzer, hierdoor krijgt het zijn stevige buitenkant met knapperige korst, maar behoudt het zijn zachte binnenkant. Zoals een tosti hoort te zijn!

Onlangs vertoefde ik met mijn wederhelft in zijn geboortestad. We sjokten wat door de Vughterstraat en snuffelden in de leuke winkeltjes die de straat rijk is. Nu is mijn man altijd in voor een goede burger en dus sleurde hij mij mee naar T&R. Het was lekker rustig en we zochten een fijn tafeltje uit.

Bestellen aan de balie a.u.b.

De menukaart staat vol met bijzondere tosti’s en burgers. Ik koos voor de De Poelier, een tosti met kippendijen, kaas, bosui, gegrilde paprika, tomatentapenade en cocktailsaus. Uiteraard nam mijn man een burger en wel de Jalapeño variant, die volgens mij geen verdere uitleg vereist. Als drankje ging ik voor een smoothie.

Op de kaart staat duidelijk aangegeven dat je bij de balie dient te bestellen. Daar reken je ook direct af en krijg je je drankjes mee. Het eten (en in mijn geval ook de smoothie) wordt aan tafel gebracht. Vind ik handig, zit je tenminste niet uren op iemand te wachten of als een dodo te zwaaien naar in de ruimte starend personeel.

De smoothie was fris en fruitig, de tosti één groot feest! Lekker dik belegd, goed brood en perfect geroosterd. De tosti’s (en burgers) worden gemaakt van zuurdesembrood. Het wordt voorgebakken in een steenoven en ter plekke geroosterd. Lekkere dikke plakken die van buiten knapperig zijn en van binnen zacht. Heerlijk! De burger was ook prima, al was deze ietwat aan de rode kant. Voor mijn man geen probleem, van mij had hij terug gemogen.

Bijzondere namen

Al met al ben ik fan van Toasted & Roasted. Ik ga er zeker vaker heen om een tosti te eten. Al is het alleen om de leuke namen op de kaart: De Worstenmaker, De Vleeshouwer, De Boerin… Stuk voor stuk lijken ze me zalig! Er staat ook een veganistische variant op het menu en ook die ziet er aantrekkelijk uit. En dat zegt wat, want normaal ben ik niet zo vegan minded.

Dus hopperdepop, op naar de Vughterstraat! Vooral leuk in de zomer, kun je op het terras zitten. Krijg je er wel gratis uitlaatgassen bij, maar er is altijd een hoop te zien!

Tip voor Bosschenaren: ze bezorgen ook via Deliveroo.

http://www.toastedandroasted.nl/

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.