Keuzestress bij het Vlaamsch Broodhuys

Waar vroeger de Vughterstraat in Den Bosch nog een slechte naam had, wordt het de laatste jaren steeds meer hip and happening. Sinds 2015 heeft het Vlaamsch Broodhuys zich gevestigd op nummer 76. Meestal ben ik wat huiverig voor ketens, want dat is Vlaams Broodhuys wel. Maar dat is absoluut niet te merken. Het brood is vers, het personeel vriendelijk en de koffie heerlijk!

Wij gingen er op een rustige woensdagochtend heen voor een ontbijt. Ik kende de zaak al uit de tijd dat ik nog in Den Bosch woonde, maar eigenlijk liep ik er altijd voorbij. Ik dacht namelijk dat het een winkel was waar je brood haalt. Dat klopt ook, maar het is tevens een heerlijke horecagelegenheid waar je kunt genieten van ontbijt, lunch of borrel. Een zogenaamd ‘Baker’s Cafe´ zoals ze het zelf noemen.

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs, en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak, en had een missie om mensen weer bewust laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes, want iedereen die de geur van echt brood ruikt kan niet meer terug. Goed brood verbindt de mensen aan tafel, en is niet meer weg te denken uit onze broodcultuur.

Het is maar goed dat we daar specifiek voor een ontbijt kwamen, want als je de menukaart bekijkt heb je al snel keuzestress. Naast ontbijt hebben ze ook heerlijke viennoiserie (luxe, zoete broodjes), hartige broodjes, patisserie, boterhammen, salades, soep en borrelplankjes. Het had al veel moeite gekost om langs de vitrine met heerlijke taartjes, broodjes en shortcakes te lopen. En als je dan die menukaart voor je neus krijgt… pfff.

   

Perfecte cappuccino

Eerst een cappuccino. De koffie zetten ze met bonen van Bocca, dus ik verwacht er veel van. En mijn verwachting wordt waar gemaakt. Een perfecte cappuccino, lekker warm en met een mooie latte art. Ik vind latte art altijd net dat extraatje geven aan mijn koffie. Het straalt ambachtelijkheid uit. Er staan op de kaart overigens ook heerlijke theesoorten. Ik krijg echt rode vlekken als ik een oudere dame hoor vragen of er ook Earl Grey is… brrr.

Maar goed, ontbijt dus. Ze hebben diverse ontbijtjes, zoals een klein ontbijt, Parijs ontbijt of verse fruitsalade. Ook zijn er supplementen bij te bestellen als gerookte zalm of een zachtgekookt eitje. Wil je alleen een croissant of chocoladebroodje? Geen probleem. Mijn man heeft grote honger en kiest het Bakkers ontbijt, bestaande uit koffie/thee, divers brood en divers beleg. Ik houd het bij yoghurt met granola en fruit.

   

Volgende keer taart!

De man die ons bedient is erg vriendelijk en de rust zelve, ondanks dat hij alleen is en er zowel klanten binnen zitten als klanten binnen komen die alleen brood kopen. Onze ontbijtjes worden erg leuk en verzorgd gepresenteerd op plankjes met het brood in een mandje en de supplementen in aparte bakjes.

De grote honger van mijn man wordt zeker gestild met dit uitgebreide ontbijt en ook ik heb geen klagen. Het smaakt heerlijk, het is vers en ruim voldoende. Ik twijfel om nog een zoet broodje of gebakje te nemen. Maar ik heb eigenlijk wel genoeg en kom liever een keertje terug voor een lekker taartje! Heb ik wel weer keuzestress…

Wil je trouwens wat meenemen? Niet alleen het brood, de koffie en de taartjes zijn mee te nemen, ook bijvoorbeeld de granola en jam!

https://www.vlaamschbroodhuys.nl/

   

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.