Eiersalade met avocado

eiersalade met avocado

Laatst had ik weer eens zin in eiersalade. Eerder plaatste ik al eens een ‘gezonde’ versie hiervan op mijn blog. Maar nu had ik zin in iets anders. De avocado’s waren in de aanbieding, dus werd het eiersalade met avocado. Lekker romig en fris!

Natuurlijk ben ik niet de eerste die dit bedacht heeft. Als je gaat Googelen vind je vele recepten. De één ziet er wat smakelijker uit dan de ander. Wat wel opvalt is dat iedereen het ‘gezonde’ eiersalade noemt. Want je doet er immers geen mayonaise in. Tja, het gebruik van een avocado is nu niet per definitie gezond.

Te veel avocado

Zoals ik al zei plaatste ik al eerder een recept voor ‘gezonde’ eiersalade. Daarin gebruik ik ook geen mayonaise. En toch is hij fris en heerlijk romig. Gezond eten blijft natuurlijk een lastig begrip. Ook met een lading avocado’s is iets niet meer gezond. Natuurlijk is avocado goed voor je, maar het bevat ook veel vet. Dus als je er teveel van eet is het ook niet goed.

En dat is eigenlijk met alles zo. Men zegt niet voor niets: “Overal waar TE voor staat is niet goed.” Behalve TE lekker natuurlijk! Maar dan moet je er ook weer niet TE veel van eten.

Wees bewust

En daar zit het hem in: niet te veel eten. Ook niet te weinig. Wees bewust van wat je in je mond stopt. En waarom. Is het om te voeden, om je lichaam energie te geven? Of om je even goed te voelen en snel in je energie te pieken? Ik probeer bij alles na te denken dat ik eet. Als ik dat niet doe, heb ik ongemerkt zo een pak koekjes in mijn mond gestopt.

En daarna voel ik me weer schuldig. Want wat ben ik nu eigenlijk opgeschoten met het eten van deze koekjes? Mijn trek is gestild, maar dat had ook gekund met een stuk fruit. Of een glas melk. Ik heb er ook geen plezier van gehad, want ik heb ik no time die koekjes naar binnen gepropt. Ondertussen was ik met andere dingen bezig en dus heb ik amper gemerkt dat ik het heb gegeten. Zonde, heb ik er niet eens van genoten…

Dus denk na bij alles dat je eet. En als je dan iets lekkers eet, wees je daar dan bewust van en geniet ten volste!

Wat gaat er in (2 à 3 wraps):

  • 3 hardgekookte eieren
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 rode ui
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 2 à 3 volkoren tortilla’s
  • paar takjes platte peterselie
  • optioneel: een theelepel mosterd

Hoe maak je het:

Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Doe ze in de keukenmachine met het citroensap en peper/zout naar smaak. Maal tot een grove puree. Pel de eieren, snipper de halve ui heel fijn. Meng de eieren en ui met de avocadopuree. Voeg eventueel wat meer peper toe. Besmeer de tortilla’s met het mengsel. Hak de peterselie en strooi dit er over. Rol de tortilla’s op en snijd doormidden.

Voor een wat pittigere salade kun je nog een theelepel mosterd aan de avocadopuree toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.