Tof, met zelfgebakken koekies

Tof Koekie Den Bosch

In Den Bosch stikt het van de gezellige tentjes waar je heerlijk kunt ontbijten of gezellig koffie kunt drinken. Maar stel je bent in de stad met je koters, dan ga je niet op je gemak aan zo’n hippe bartafel zitten. De kinderkaart reikt vaak niet verder dan een pannenkoek uit de magnetron en als je je baby moet verschonen moet je je in allerlei bochten wringen op zo’n uitklaptafeltje. Gelukkig is daar Tof Koekie. Hier weten ze wat kinderen lekker vinden en gunnen ze vermoeide ouders wat rust tijdens hun welverdiende bak koffie.

Tof Koekie

Altijd gastvrij en gezellig

Het is een vroege ochtend in de Kerstvakantie als wij met onze peuter voor het eerst deze kindvriendelijke zaak binnen stappen. De website van het horecatentje voor ouders met jonge kinderen belooft “altijd gastvrij en gezellig” te zijn. Het echtpaar dat de tent runt is nog druk bezig om op te starten. Oei, misschien zijn we wat aan de vroege kant? Maar we krijgen al snel een heerlijke bak cappuccino geserveerd en ook het ontbijt wordt met veel zorg klaargemaakt.

Tof Koekie is een ontbijt-, lunch- en borrelbar waar wij – Martin en Marlene – ouders met jonge kinderen bijzonder welkom heten.
Want zo’n plek misten wij in Den Bosch. Met onze twee kinderen van (destijds) 4 en 1,5 jaar oud, was het altijd zoeken naar een locatie waar we inclusief kinderwagen en overige spullen, prettig konden zitten en waar de kinderen zich (liefst langer dan een kwartier) konden vermaken. En áls we zo’n plek al vonden, misten we vaak een echt lekkere menukaart. Want ja, we houden ook van goede koffie of een goed glas wijn op z’n tijd. Daarom besloten we die plek zelf te creëren. (website Tof Koekie)

Geen koekie?

Maar ik mis iets, ik kan er de vinger niet zo op leggen. De zaak is niet heel ruim, een echte stadse pijpenla, maar er is voldoende ruimte om te zitten. Ook is er een leuke speelhoek voor kinderen en een box waar de allerkleinsten veilig kunnen kruipen. Onze kleine man zit heerlijk in een kinderstoel en smult van zijn verse fruitsalade met een hippe kindervork. Mijn yoghurt met granola zit tjokvol en ook de Italiaanse tosti van mijn man ziet er goed uit.

Tof Koekie

Tof Koekie

Tof Koekie

Ik kijk nog eens om me heen: zelfgemaakte taarten lonken vanaf de toonbank, het echtpaar staat hard te werken en alles lijkt in orde bij Tof Koekie. Ho wacht, ineens weet ik het: ik heb geen koekje bij mijn koffie gehad! Wat is dat nou? Maar ja, ik zit best vol van mijn ontbijt, dus ik laat het erbij.

Koekies!

Enkele maanden later brengen we wederom een bezoek aan dit leuke tentje. Ik bestel cappuccino en wacht vol smart. De teleurstelling is groot als mijn kopje op tafel wordt gezet, wéér geen koekje. Maar dan zegt Marlene vriendelijk: “de koekjes voor bij de koffie zitten in dat potje, ze zijn zelfgebakken, neem gerust.” Ik ruk het potje open en hoor engelengezang. Daar liggen meer dan genoeg heerlijke, inderdaad zelfgebakken, roomboterkoekjes. Natuurlijk verdwijnt er direct één in mijn mond. Zalig! Hier kan ik er rustig meer van op. Ware het niet dat ik net een punt (met hoofdletter P) homemade worteltaart heb besteld.

Tof Koekie

Tough cookie

Dus, koekjes genoeg bij Tof Koekie. En meer lekkers voor ontbijt, lunch, borrel en snaaitrek, waarbij ook kinderen hun vingers aflikken. De eigenaren denken overal in mee. De kinderstoel wordt uitgeklapt, de buggy in de hoek geschoven en het sapje voor onze kleine wordt liefdevol in zijn eigen drinkbeker geschonken. Het enige dat je zelf moet doen is luiers verschonen. Maar dan niet op zo’n onhandige uitklaptafel, nee, lekker relaxed in een ruime verschoningsruimte met extra luiers en billendoekjes.

Om een horecatent als deze neer te zetten moet je wel een tough cookie zijn. Maar hier wordt met liefde en passie voor de grote en kleine gasten gezorgd. En nu ik weet waar ik de koekjes kan vinden ben ik niet meer weg te slaan.

Tof Koekie, Achter ’t Stadhuis 16a, Den Bosch

https://tofkoekie.nl/

 

#nospon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.