Speculaas bananenbrood

speculaas bananenbrood

Het hoeft heus geen Sinterklaas te zijn om te genieten van de heerlijke smaak van speculaas! En je hoeft er ook niet voor honderden calorieën aan speculaasjes voor naar binnen te werken. Bak gewoon een bananenbrood met speculaaskruiden!

Ik zag drie overrijpe bananen in de fruitschaal liggen en dacht: “hmmm, een bananenbroodje is zo gebakken!” Ik had ook een overschot aan walnoten (was een reuzezak in de aanbieding…) en ik had zin in iets met speculaaskruiden. Nou één en één is twee en banaan plus walnoot + speculaaskruiden is een heerlijk bananenbrood!

Wat zit erin:

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 75 gram walnoten

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Voeg in een kom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en de speculaaskruiden samen. Doe de bananen en eieren in een keukenmachine en maal kort tot een glad geheel. Voeg het droge mengsel plus de walnoten toe en mix nog even kort. de walnoten moeten wat fijn gehakt worden, maar niet in puree veranderen.

Giet het mengsel in de cakevorm en top af met bijvoorbeeld walnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten. Bak circa 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker op gaarheid (de prikker moet schoon en droog uit het brood komen).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.