Pasta pesto met kip

pasta pesto

Laat ik er gewoon eens een simpel en gangbaar gerecht ingooien: pasta pesto. Simpel doch doeltreffend. Het is super makkelijk om te maken en toch een waar feest op je bord! Wat wil je nog meer?

Inspiratie

Eigenlijk overbodig dat ik dit recept opschrijf, want iedereen heeft dit toch al wel eens gemaakt? En een echt recept is het nu ook weer niet. Maar mijn blog is er ook ter inspiratie. Dat je niet weet wat je nu weer moet een, dit ziet en denkt: ja!

Zo haal ik zelf ook mijn inspiratie uit andere blogs en uit die van mezelf. Eerst deed ik dat niet, want ik wil hier steeds nieuwe dingen plaatsen. Maar er zijn genoeg dagen dat ik niet aan het recept testen ben en gewoon een makkelijke en lekkere maaltijd op tafel wil zetten. Hoe makkelijk is het dan om even op mijn eigen blog te kijken?

Spieken in mijn eigen recept

Stiekem moet ik soms toch echt het recept erbij houden. Want ondanks dat ik iets uitvoerig test voor het op mijn site komt, onthoud ik niet altijd alle stappen en ingrediënten. Ach, is er toch nog iemand die mijn blog leest, haha!

De cherrytomaten in dit recept heb ik gegrild in de oven. Ik vind dat een heerlijke zoete smaak geven. Je kunt ze natuurlijk ook even bakken of rauw erbij doen.

Wat zit erin (2-3 pers):

  • 250 gram verse tagliatelle, of andere pasta
  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • ca. 3 eetlepels groene pesto
  • handje pijnboompitten
  • handje rucola
  • 150 gram cherrytomaten
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper en zout
  • eventueel Parmezaanse kaas ter garnering

Hoe maak je het:

Gegrilde tomaatjes: verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Halveer de cherrytomaten en hussel in een kom met een scheutje olijfolie en peper en zout. Leg de tomaatjes met de binnenkant naar boven op de bakplaat en schuif zo’n tien tot 15 minuten in de oven.

Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan.

Snijd de kip in stukjes en snipper de knoflook. Verhit wat olie in een pan en bak de kip, samen met de knoflook, mooi bruin en gaar. Leg even op een bord met aluminiumfolie erover.

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en roer de pesto erdoor.

Verdeel de pasta over borden. Voeg de kip en tomaatjes toe. Rasp eventueel wat Parmezaanse kaas erover en top af met wat pijnboompitten en rucola.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.