Groene pesto

groene pesto

Een tijdje geleden plaatste ik al eens een recept voor zelfgemaakte rode pesto. Natuurlijk kan een recept voor groene pesto niet ontbreken. Voorheen kocht ik ook gewoon een potje in de winkel (en als ik haast heb nog wel eens) maar het is zo makkelijk om te maken! Mijn recept is vast niet helemaal traditioneel, maar wel erg lekker!

Zoals ik in mijn blog bij de rode pesto al schreef ga ik niet op de authentieke wijze te werk met een vijzel enzo. Sterker nog, ik raadpleeg geen ander recept, groene pesto maak ik echt uit de losse pols.

Ik houd heel erg van een grove structuur en de ene keer heb ik liever wat meer Parmezaanse kaas door de pesto dan de andere keer. Ligt een beetje aan waar ik het voor gebruik. Doe ik het door de pasta, dan mag er lekker veel kaas door. Gebruik ik het als spread, dan gaat er meer olie door. En zo heb ik altijd een fijne pesto.

Wat gaat erin:

  • ca. 15 gram verse basilicum*
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • olijfolie
  • snuf peper

Hoe maak je het:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen.

Doe de basilicum, kaas en pijnboompitten in een keukenmachine. Begin met twee eetlepels olie. Mix het geheel tot alles fijn is. Is het nog te droog, voeg dan steeds wat olijfolie toe tot je de juiste structuur hebt.

*Heb je wat te weinig basilicum, maar heb je wel rucola in huis? Vervang dan een deel van de basilicum door rucola. Is niet helemaal hoe het hoort, maar het kan prima qua smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.