Warme chocomelk met marshmallows

chocomelk met marshmallows

Mijn ideeën haal ik voor een deel uit Pinterest. Meestal zie ik een leuke foto en maak ik daar een eigen variatie op. Zo tegen het einde van het jaar zie ik veel warme chocomelk voorbij komen met van die leuke sneeuwmannetjes gemaakt van marshmallow erin. Dat wilde ik ook maken!

Soms vergeet ik bij dit soort geniale ideeën dat de wereld voor een groot deel nep is. De wereld op Pinterest dus ook. Het kostte niet veel moeite de gezichtjes op de marshmallows te maken. Ook de chocomelk was geen probleem. Alleen toen ik de marshmallows in de chocolademelk gooide om een foto te maken, kieperden ze om! Grrr.

De Gele Beker

Maar ach, ik heb best een grappige foto gemaakt en de chocomelk was heerlijk! Ik vind marshmallows in de warme chocolademelk vaak lekkerder dan zo’n klont slagroom. In horecazaakjes bestel ik sporadisch warme chocomelk. Voor je het weet krijg je namelijk De Gele Beker…. Dat is opgewarmde Nutricia Chocomel waar nog eens vijf kilo extra suiker aan is toegevoegd. En meestal zit er zo’n bonk (gezoete!) slagroom bij dat je drie dagen niks meer hoeft te eten.

Gelukkig zijn er ook veel tentjes die je een beker warme melk geven met zo’n chocostick. Jeweetwel, een ijslolliestokje met een bonk chocola aan de onderkant. Dit smelt je dan in je melk. Maar het liefst maak ik mijn chocolademelk. Lekker met gesmolten pure chocolade. Heb jij daar nu ook zin in, maak dan lekker een beker voor jezelf!

Wat gaat erin (2 mokken):

  • 350 ml melk
  • 65-70 gram pure chocolade (52%)
  • flinke snuf kaneel

Voor de sneeuwpoppetjes:

  • ca. 6 grote marshmallows
  • 1 theelepel gesmolten pure chocola
  • fruithagel

Hoe maak je het:

Doe de melk in een steelpan en breng het langzaam aan de kook. Roer de chocolade er in blokjes doorheen. Blijf roeren tot alles is opgelost en de chocolademelk de gewenste kleur/smaak heeft. Voeg de kaneel toe naar smaak. Ben je een zoetekauw? Voeg dan 1 of 2 theelepels (vanille)suiker toe.

Versier de marshmallows met de gesmolten chocola door het puntje van een cocktailprikker in de chocola te dopen en oogjes en een mondje te tekenen. Maak een heel klein stipje ter hoogte van de neus en plak daar een oranje hageltje op.

Wil je het effect van een gesmolten sneeuwpoppetje, zoals op de foto? Voeg dan in de warme chocomelk een theelepel geklopte slagroom of een theelepel opgeschuimde melk toe. Leg hierop de marshmallow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.