Gezonde kwarktaart

Kwarktaart met aardbeien

Onlangs wilde ik een kwarktaart aan mijn visite voorzetten. Waar ik vroeger direct greep naar zo’n simpel pakje, besloot ik hem nu helemaal zelf maken. Al zoekende naar recepten merkte ik dat er wel erg veel suiker in het standaard recept verwerkt zit. Ik ging op zoek naar gezonde recepten voor kwarktaart en stuitte op deze gezonde aardbeien kwarktaart van leukerecepten.nl. Deze site is trouwens echt een aanrader voor leuke en makkelijke recepten.

Het recept heb ik nauwelijks veranderd, maar hieronder mijn versie van deze taart.

Wat gaat erin:

Kwarkmengsel

  • 750 gr magere kwark
  • 225 gr aardbeien (diepvriesdoosje)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 5 eetlepels agavesiroop
  • 1 handje rood fruit voor de garnering

Bodem

  • 130 gr dadels (zonder pit)
  • 40 gr kokosolie (gesmolten)
  • 40 gr walnoten
  • 75 gr havermout

Materialen

  • Keukenmachine
  • Springvorm (ik had 24 cm, dan wordt de taart wel wat lager)
  • Bakpapier

Hoe ga je te werk:

  1. Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water om te weken.
  2. Maal alle ingrediënten voor de bodem fijn in een keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (tip: knip het papier pas op maat als je het al tussen de springvom hebt geklemd) en smeer het mengsel over de bodem uit zodat alles bedekt is. Zet de springvorm zolang in de koelkast, de kokosolie kan dan al een beetje uitharden en zo krijg je een stevige bodem.
  3. Maal de aardbeien in de keukenmachine. Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit (niet kokend). Knijp de gelatine uit en roer door de aardbeienpuree. Laat vervolgens het mengsel iets afkoelen.
  4. Doe de kwark in een grote kom en roer het aarbeienmengsel, de vanille en agavesiroop er door.
  5. Giet het mengsel in de springvorm en zet weer terug in de koelkast. Laat de taart minimaal vier uur hierin opstijven.
  6. Garneer de taart met rood fruit.

Je kunt de aardbeien natuurlijk vervangen door ander fruit, net wat je lekker vindt. Let er wel op dat de taart hierdoor wat zuurder van smaak kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.