Roerei met spinazie

roerei met spinazie

Eieren, ik ben er gek op! Echt een reden dat ik nooit vegan zou kunnen worden (en om meer redenen trouwens). Al van kind af aan eet ik graag ei. In alle vormen en maten: gekookt, spiegel, geklutst, roer en chocolade. Vandaag is het roerei, met spinazie en champignons.

Vies drelletje

Toen ik nog jong was at ik mijn ei het liefst hardgekookt of geklutst. Een spiegelei vond ik helemaal niks. Dat vieze drelletje waar dan die oranje zut uit kwam lopen, jakkes! Nee dat kon ik echt niet waarderen.

In mijn tienerjaren kwam het spiegelei steeds meer voor op mijn bord. Het deed het vooral goed als anti-kater voer. In mijn studententijd ging ik ongeveer één keer per maand stappen met een vriendin uit Amsterdam. Ik ging wel vaker stappen natuurlijk, iedere week zoals het hoort… Maar dan natuurlijk in Rotterdam.

Anti-kater voer

Maar goed, de moeder van die vriendin bakte iedere zondagochtend, of middag eigenlijk, eieren voor ons. En daarbij kregen we een groot glas melk. Echt heerlijk, al dat vet. Lekker met een klodder curry erop.

Heel soms at ik in die tijd ook wel eens een half zachtgekookt ei. Maar eigenlijk ben ik dat nooit gaan waarderen. Ik weet het niet, bij een spiegelei vind ik het niet zo gek, maar in een gekookt ei, brrrr.

Roerei op het campingstel

Tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk met een vriendin ontdekte ik roerei. We hadden weinig keus op ons 2-pits campingstelletje. De enige keer in mijn leven dat ik ooit gekampeerd had (op de introweek van mijn studie na dan, maar dat was onder dwang, haha). Sinsdien ben ik fan van ‘scrambled eggs’. Maar zeer zeker niet van kamperen.

Inmiddels ben ik dus nog steeds groot fan van eieren. Naast dat ze superfijn zijn bij het bakken, zijn ze ook gewoon lekker. Wel goede eieren hoor. Je merkt echt zó goed het verschil tussen eieren van legkippen of de zelf geraapte van de boer. Niet dat ik dat elke week doe hoor, maar als ik ze in de supermarkt koop moeten ze minimaal 3 sterren hebben.

En daarmee maak ik graag omeletten en roerei, daar kan namelijk lekker veel groente door en dat matcht perfect met ei. Dit keer maakte ik ze met spinazie en champignons. Echt een topcombinatie als je trek hebt in iets hartigs!

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • 6 eieren
  • 200 gram verse spinazie
  • 125 gram kastanjechampignons
  • snuf peper
  • snuf zout
  • snuf gemalen knoflook
  • scheutje melk (50 ml)
  • olie om te bakken

Hoe maak je het:

Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak hierin de champignons bruin. Voeg de spinazie bij en laat slinken.

Kluts de eieren met de melk en peper/zout/knoflook. Gooi dit bij de champignons en spinazie en roer het geheel door totdat de ei gestold is. (Je kunt de eieren ook in een aparte pan bakken en dan samenvoegen met de champignons en spinazie.)

Lekker op getoast brood of een wrap.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.