Groentenquiche zonder bodem

Op mijn blog zijn al enkele recepten voor quiche te vinden. Ik vind het echt heerlijk! En makkelijk. En wie wil dat nou niet? Dit keer maakte ik eens een quiche zonder bodem, zonder deeg dus. Met restjes groente, altijd handig.

Goed, quiche zonder bodem. Eigenlijk is dit gewoon een enorme omelet uit de oven. Maar dat staat niet hè, dus we noemen het quiche. Anders dan een quiche mét bodem, is dit niet een volwaardig diner. Tenzij je heel uitgebreid hebt geluncht of gewoon niet zo’n trek hebt.

Eigenlijk is dit gewoon een mooi lunchgerecht. Makkelijk mee te nemen naar het werk ook. Wil je hem per sé als avondmaaltijd nuttigen, eet er dan een groene salade bij. Of eet minimaal de helft op. Om te voorkomen dat je ’s avonds alsnog een zak chips leeg eet. Tenzij je niet zo’n grote eter bent. Hmmm, nee, daar is dit te lekker voor!

Nou, duik die koelkast in. Kijk wat er nog ligt aan groente, mik er wat ei door en hoppa! Hoef ik geen recept uit te werken…. Haha, nee hoor, komt ‘ie.

Wat gaat erin (∅ 27 cm):

  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • snuf peper
  • groente naar keuze, ik gebruikte: 200 gram bloemkool- en broccoliroosjes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 125 gram champignons, 1 rode ui, 1 teentje knoflook
  • doe er voor wat extra smaak wat plakjes olijf, gehakte zongedroogde tomaatjes, pesto of gebakken spekreepjes door

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm lichtjes in.

Kook de bloemkool- en broccoliroosjes circa 5 minuten voor. Snijd de overige groenten in halve ringen/schijfjes/stukjes. Verhit wat olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de champignons toe en bak even mee. Bak daarna de overige groenten mee tot ze een beetje zacht worden.

Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en een snuf peper. Roer de Parmezaanse kaas er door.

Doe de groenten in de quichevorm en verdeel daarover het eimengsel. Bak de quiche in circa 30 minuten gaar.

Serveer met een groene salade van bijvoorbeeld spinazie, tomaatjes, olijven en walnoten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.