Chunky Monkey Granola

Wie kent het niet, het heerlijke ijs met varianten als Cookie Dough, Caramel Chew Chew en Chunky Monkey? Ik vind het heerlijk, maar moet er niet teveel van eten. Stoppen als je eenmaal bent begonnen met lepelen is vrij lastig. Deze granola heeft weinig te maken met het ijs, maar omdat ik gebruik maakte van banaan en chunks chocola, vond ik het wel een mooie naam.

Zompige banaan

Het idee was dus om granola te maken met banaan. Leuk idee, maar de uitwerking is best een ding. Als je er namelijk gewoon banaanprut doorheen kwakt en dat meebakt in de oven, blijft het zompig.

Talloze recepten heb ik doorgespit. Allemaal onder de naam ‘bananabread granola’. In eerste instantie vond ik die naam volledig kansloos, want hoezo bananenbrood? Het is granola. Maar na twee pogingen met zompige granola, snapte ik deze benaming ineens.

Maar goed, ik besloot er maar gewoon mijn eigen draai aan te geven. Niet te veel banaan er in, iets langer bakken en regelmatig omscheppen. En hoezee! Hier is mijn chunky monkey granola!

Wat gaat erin:

  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram gehakte pecannoten of walnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bananenpuree
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop
  • 20 gram gehakte pure chocolade 85%
  • 20 gram gehakte bananenchips

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Meng de havervlokken, noten, pitten en kaneel in een kom. Voeg de olie toe en roer goed door. Voeg vervolgens de bananenpuree en ahornsiroop toe. Roer goed door en verdeel over de bakplaat.

Schuif in de oven en bak circa 20 minuten. Schep om de 5 minuten om en let op dat het niet verbrandt. Laat na het bakken goed afkoelen en meng dan de chocola en bananenchips erdoor. Bewaar in een luchtdichte pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.