Speculaas granola

Zo richting het einde van het jaar krijgen we spontaan steeds meer zin in speculaas. Nou ja, spontaan… Heeft natuurlijk wel iets te maken met Sinterklaas en al het bijbehorende snoepgoed. Mooi moment om er een receptje voor speculaas granola in te gooien. Al kun deze prima het hele jaar door eten.

Voor deze granola gebruik ik mijn milde speculaaskruiden. Ik doe er lekker twee theelepels in, geeft een fijne smaak. Wil je de smaak iets minder laten overheersen, gebruik dan 1 theelepel.

Wat gaat erin:

  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram pompoen- en zonnebloempitten
  • 1-2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 30 gram pure chocolade 85%

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de havervlokken, amandelen, pitten en speculaaskruiden. Voeg de olie toe, roer door, voeg het vanille extract toe, roer door, voeg de honing toe, roer door. Zorg dat alles goed gemengd is.

Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak circa 13-15 minuten in de oven. Laat goed afkoelen en doe in een luchtdichte pot. Hak de chocolade in kleine brokjes en meng dit er door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.