Appeltaart ontbijtje

Taart voor ontbijt! Wie wil dat nu niet? Hartstikke lekker, maar heel slim is het natuurlijk niet. Maar als je de goede dingen uit een lekkere taart nu combineert met ontbijt, zoals havermout, dan is het geoorloofd hoor! Maak dit appeltaart ontbijtje maar eens!

Inmiddels weten jullie natuurlijk wel hoe ik denk over ‘gezonde’ recepten. Dit ontbijttaartje kun je beter nemen dan een appeltaart ’s ochtends, als je let op vetten en suikers, maar je moet er natuurlijk geen kilo’s van eten en beter ook niet iedere dag. Maar ik ga ervan uit dat je slim genoeg bent om dat voor jezelf te kunnen bepalen. Geniet van dit ontbijtje!

Wat zit erin (2 pers.):

  • 50 gram havermeel (ff havermout in de keukenmachine fijnmalen)
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 appel (op de foto staat de RedLove)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het havermeel, amandelmeel,  de kaneel, kardemom en het bakpoeder in een kom. Voeg hierbij de eieren en appelmoes en meng alles goed. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Houd eventueel wat partjes apart voor bovenop. Roer de appelstukjes en rozijnen door het mengsel. Verdeel dit over twee ovenschaaltjes en bak circa 25 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.