Herfstgranola

Iedere keer als ik een nieuwe variant granola maak denk ik: “okee, beter gaat het niet worden” Maar toch blijf ik bedenken hoe ik bepaalde smaken en ingrediënten kan combineren in een granola. Ik maak toch iedere week een nieuwe lading, dus heb voldoende gelegenheid iets uit te proberen. Dit keer ging ik voor de appelstroop.

Hoe ik daarbij kom? Simpel, ik wilde een granola maken die mooi bij de herfst zou passen. Nu heb ik al een variant gemaakt met pompoen en één met appelsap, wat blijft er dan nog over qua typische herfstsmaken? Kaneel zit er haast standaard in, dus dat werd hem ook niet. Omdat ik wel graag iets met appel wilde doen, bedacht ik appelstroop.

Dan bedenk ik nog wat daar dan weer lekker bij zou zijn. Kaneel, uiteraard, maar ook rozijnen, cranberries, hazelnoten, amandelen… Ideeën te over weer. Dan rest er nog één ding: uitproberen, testen, wegflikkeren, nog eens uitproberen, eureka! Het zurige van de appelstroop matcht perfect met de rozijnen en kaneel. Heerlijk!

Wat zit erin:

  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram gemengde noten (grof gehakt)
  • 25 gram amandelen
  • 25 gram hazelnoten
  • 3 eetlepels appelstroop (100%)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel agavesiroop of honing
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 50 gram gemengde rozijnen of cranberries

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe alle droge ingrediënten (behalve rozijnen) in een kom en meng daar de olie en agavesiroop doorheen. Als laatste voeg je de appelstroop toe. Roer dit goed door zodat je geen grote klonten hebt. Spreid het mengsel uit over een bakplaat en bak circa 20 minuten in de oven. Schep zo nu en dan om.

Als je de bakplaat uit de oven haalt is de stroop nog zacht. Laat de plaat geheel afkoelen en rol het bakpapier dan op. Rol wat heen en weer zodat de granola los laat.

Meng met de rozijnen en bewaar in een pot. Lekker met appel en vanillekwark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.