Salade met appel en brie

salade met appel en brie

Een recept voor een salade maken is eigenlijk niet zo moeilijk. Er zijn zoveel lekkere dingen met elkaar te combineren. Ik pas mijn salade altijd een beetje aan aan het seizoen. Dit vind ik bijvoorbeeld een erg lekkere nazomer salade (al kan hij ook prima in de lente, zomer of winter).

En ja, een recept maken is niet zo moeilijk, een recept opschrijven wel. Want vooral bij een salade ‘doe ik altijd maar wat’. Ik heb vaak één of twee hoofdingrediënten in mijn hoofd en daaromheen bouw ik een salade met wat ik in huis heb. Hier waren de hoofdingrediënten brie en appel. Beiden trouwens ook heel goed vervangbaar door een andere soort kaas en vrucht.

Zo simpel is het, eigenlijk kun je het makkelijk zelf bedenken. Maar hee, dit is best een leuke combinatie, dus als je geen inspiratie hebt, maak dan deze salade! Ik vind het echt een toppertje als lunch.

Wat gaat erin (2 pers.):

  • 100 gram brie (ik had brie light van Président)
  • 75 gram rucola slamelange (zakje met rucola, Lollo rosso en Swiss Chard)
  • 1 rode appel (Royal Gala in mijn geval)
  • handje witte of rode druiven
  • handje bramen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 handje noten (walnoten, hazelnoten, amandelen)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf peper

Hoe maak je het:

Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin worden. Doe de zonnebloempitten erbij en rooster even mee. Zet het vuur uit en meng een halve eetlepel honing door het notenmengsel. Laat afkoelen in de pan.

Meng in een kommetje de overige honing met de olijfolie, het citroensap en zout. Dit is je dressing.

Doe de sla in een kom en meng de dressing erdoor. Snijd de appel in stukjes (verwijder het klokhuis). Snijd de brie in blokjes. Halveer de druiven.

Maak de sla op met de brie, appel, druiven, bramen en rozijnen. Voeg als laatste de afgekoelde noten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.