Pompoenpuree maken

Pompoenpuree is echt ontzettend eenvoudig te maken en je kunt er een hoop leuke gerechten mee maken. Het geeft net ff dat lekkere pompoensmaakje.

Voor pompoenpuree kun je natuurlijk een (fles)pompoen gebruiken die je ontdoet van zijn zaden en schil. Ik gebruik echter graag de voorgesneden verse stukjes uit de koeling of het vriesvak van de supermarkt. werkt prima. Scheelt een hoop gedoe en ik vind het wel prettig dat ik, vooral met de diepvriesvariant, kan doseren.

Wat gaat erin:

  • circa 450 gram pompoenblokjes (of welke hoeveelheid je wilt)
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de pompoenblokjes in een kom (bij diepvriesblokjes kun je ze eerst ontdooien, maar hoeft niet). Meng er de olie en een snuf peper en zout doorheen. Spreid de blokjes over de bakplaat en bak circa 25-30 minuten in de oven. Je kunt even met een vork prikken om te kijken of ze zacht zijn.

Overigens kun je de pompoen ook koken. Maar ik vind de smaak er dan een beetje af gaan ofzo.

Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en blender tot het glad is maar je nog wel een beetje draden ziet. Laat afkoelen en verwerk in je gerechten!

Je kunt het één of twee dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Invriezen kan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.