Pumpkin spice

Pumpkin spice wordt in Amerika gemaakt om taarten en koekjes mee te bakken en tegenwoordig is het ook hip in de granola. Hier in Nederland gebruiken we het eigenlijk nooit. Maar is dat wel zo?

Als je ingrediënten van pumpkin spice bekijkt zal je vast iets opvallen. Kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en piment (allspice). Die laatste specerij heb je waarschijnlijk niet standaard in huis, maar goed te vervangen door kardemom.

En eigenlijk heb je dan gewoon de basis voor speculaaskruiden. Daar wordt over het algemeen nog anijs en witte peper aan toegevoegd. Maar het ontloopt elkaar dus nauwelijks. Tja, nu wordt die dure pumpkin spice latte wel ineens een ander verhaal…. Nee, hoor gewoon van blijven genieten! Meestal zijn de verhoudingen van de specerijen ook wel anders.

Ik gooi de pumpkin spice graag door de granola, vooral in combinatie met pompoenpuree. Heerlijk!

Wat gaat erin:

  • 3 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels gember
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 theelepel piment of kardemom
  • 1/2 theelepel kruidnagel

Hoe maak je het:

Ja, simpel, meng alles in een kom door elkaar. Moet je wel van alles al de gemalen versie hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.