Gebakken havermout met pompoen

Havermout en pompoen, beide zijn het echte herfst-/winter producten. Havermout natuurlijk vanwege de warme pap en pompoen omdat deze in de herfst geoogst wordt. En hoe fijn is het dan om deze twee dingen met elkaar te kunnen combineren?

Via Pinterest stuitte ik op een recept voor gebakken havermout met pompoen. Baked pumpkin oats, een Amerikaans recept. Daar hebben ze het gebruik van pompoen en pumpkin spice echt tot een kunst verheven. Mooi, ik ben namelijk gek op gebakken havermout! Het recept was een beetje apart, dus ik maakte er een eigen recept van. Wat hebben we zitten smullen hier!

Wat gaat erin:

  • 150 gram havermout
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gram pompoenpuree
  • 50 gram cranberries
  • 25 gram kokosbloesemsuiker (je kunt ook bijv. honing gebruiken)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 theelepels pumpkin spice
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • ca. 20 gram pecannoten

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout, kruiden, kokosbloesemsuiker en bakpoeder. In een andere kom klop je de eieren los met de melk en olie. Vervolgens meng je alles bij elkaar. Voeg als laatste de pompoenpuree en cranberries toe en roer dit goed door. Giet het geheel in een ovenschaal en verdeel hierover de pecannoten. Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.