Italiaanse stoof met pasta

Laatst zat ik een kookprogramma te kijken met Jamie Oliver. Hij was bij een nonna die hem een stoofgerecht leerde maken. Ze aten het gerecht met pappardelle en het zag er zalig uit. “Goh, dat is best een goed idee, stoofvlees met pasta,” zei mijn man. En omdat ik weet dat de liefde van de man door de maag gaat, wist ik wat me te doen stond.

Okee, nu lijkt het net of mijn man als een Al Bundy op de bank zit te wachten tot ik hem zijn vreten breng. Dat is niet waar. Ten eerste is mijn man veel leuker dan Al Bundy en ten tweede houdt hij net zoveel van koken als ik. Zeker als er grote stukken vlees bij komen kijken.

En dus zocht ik een leuk recept op, haalde de ingrediënten in huis en stond mijn man in de keuken om het gerecht te stoven. Het enige dat ik nog hoefde te doen was de kruiden bij elkaar binden. Dat scheelt namelijk een hoop gedoe aan het eind.

We aten het samen op, man maakte de foto en ik typte dit blogje. Prima coproductie weer!

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • 500 gram runder riblap
  • 3 trostomaten
  • 2 uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 grote winterpeen
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 el tarwebloem
  • snuf peper
  • 20 gram verse Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie en tijm)
  • paar takjes platte peterselie (garnering)
  • 250 gram verse pasta (ik had pappardelle)

Hoe maak je het:

Snijd de uien in stukjes, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de runder riblap in stukken van circa 2×2 centimeter. Meng het vlees in een kom met de tarwebloem en peper. Verhit wat olie in een braadpan en bak de stukken vlees rondom bruin. Neem het vlees vervolgens uit de pan en leg even op een bord.

Fruit de ui en knoflook in de pan, voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomaten, wijn en het vlees toe. Bind de Italiaanse kruiden aan elkaar met een stukje keukentouw en leg dit op het tomaten- en vleesmengsel. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes stoven.

Kook de pasta zoals je gewend bent en hak de peterselie fijn. Serveer de pasta met het stoofvlees en garneer met de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.